הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 540

החל ממאי 2014

כרוכית תפוחים

הכי אני אוהבת כשאמא שלי פה איתי

אנחנו חולות סוכרת וגם לנו בא משהו טעים …לעצמי קצת פחות אתאמץ אבל לקפה עם אמא הכי בעולם .

לבצק -

500 גרם קמח תופח

100 גרם מרגרינה (או חמאה ללא מלח)

100 גרם חמאה מלוחה (או מרגרינה)

3 שקיקי ממתיק סטיביה או טיפות סטיביה החדשות שיצאו(צילום למטה)

ל’מרמולייט’, המתמחה במגוון מוצרים ללא תוספת סוכר, משיקה ממתיק אישי נוזלי על בסיס צמח הסטיביה המתאים להמתקת משקאות קרים וחמים, לבישול ולאפייה ונוח לנשיאה לכל מקום.

סטיביה הינו צמח תבלין אשר שימש את תושבי דרום אמריקה כצמח בעל סגולות רבות במשך מאות שנים. הממתיק המופק מצמח הסטיביה הינו תחליף סוכר טבעי ובכך יתרונו הגדול.

 ממתיק הסטיביה הנוזלי של מרמולייט אינו מכיל סכרין ואספרטיים ובעל 0 קלוריות למנה (8 טיפות נוזל סטיביה) אשר שוות ערך למתיקות של כפית סוכר. הוא מתאים לחולי סוכרת ונושא את תו האגודה הישראלית לסוכרת (אגודת א.י.ל). כמו כן הוא מתאים לאלו אשר מקפידים על תזונה נכונה ואורח חיים מאוזן.

1 ביצה גדולה

1 מיכל שמנת חמוצה (לפרווה שמנת טופו או שמנת צמחית)

מים כמה שתופס,כמה כפות בלבד…

ההכנה – לשים בצק נעים לעבודה משטחים למלבן עוטפים בניילון נצמד ולמקרר לנוח שעתיים.

למלית -

4 תפוחים גדולים מאוד ירוקים מסוג גרני סמית’ קלופים וחתוכים לקוביות ביס

2 כפיות ממתיק מתוק וקל

2 כפות סילאן ללא סוכר

רבע כוס מים

2 כפות חמאה מלוחה

חצי כפית קינמון טחון

כפית קורנפלור מהול ב2 כפות מים

מרתיחים את התפוחים עם החומרים  לריכוך אבל שלא ימסו חוץ מהקורנפלור המומס

בדקה האחרונה מוסיפים את הקורנפלור שכל הנוזלים יסמיכו ומסירים מהאש מקררים היטב

להרכבה

מחלקים לשניים את הבצק ומרדדים לעלה מלבני לא דק מדי שלא ישבר לנו הבצק לזכור שאינו מכיל סוכר

מפזרים את המלית בכף על העלים משאירים שוליים מקפלים משני הצדדים פנימה ומגלגלים לכרוכית

מניחים בתבנית אינגליש קייק ובסכין חדה מסמנים קישוט

אופים ב-180 מעלות בתנור חם בערך כמחצית השעה .

כשהבצק מתחיל להזהיב מורחים כפית חמאה במברשת סיליקון על כל כרוכית וממשיכים לאפות

זה נותן פריכות מופלאה .

הריח בבית פשוט מעלף.

מפזרים בהגשה אבקת ממתיק (או סוכר) ומגישים חמים עם גלידה.

עוגת תפוחים ללא סוכרנוזל סטיוויה

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה