הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 544

החל ממאי 2014

עוגת פרג בחושה מופלאהבבית שלנו כשהמילה פרג עולה כולם מזילים ריר .

בחגים לא כולם אוטהבים קרמים וכובד אז יצרתי עוגה קלה בבחישה בקערה אחת .

כשיבואו לכם אורחים תפתיעו עם פרוסות או קוביות ממנה ואף אחד לא ישאר אדיש .

אז קדימה לעבודה .

צריך -

2 וחצי כוסות קמח לבן

2 כוסות פרג טחון טרי שלא תהיה בו מרירות.תטעמו .

2 כוסות סוכר

3 ביצים גדולות

2 כפיות אבקת אפיה

1 מיכל שמנת חמוצה (אפשר 9 אחוז)

במיכל השמנת ממלאים שמן חמניות או תירס שמניב תוצאות נפלאות באפיה

באותו מיכל ממלאים חלב

קליפה מגוררת מתפוז אחד וניתן גם מלימון

2 כפות סוכר חום לפיזור מעל העוגה לפני האפיה או שקיק סוכר וניל.

ההכנה הכי פשוטה שיש .

בקערה גדולה מקציפים הכל יחד עד שמתאחד ולא יותר .

מעבירים לתבנית חלה גדולה מרופדת נייר אפיה משומן בספריי שמן .

מפזרים את הסוכר החום על פני העיסה .

ניתן לאפות בתבנית בינונית מרובעת חד פעמית.30X20

אופים בתנור חם 180 מעלות 10 דקות מנמיכים ל-160 וממשיכים לאפות כ45 דקות או לפי צורך כל אחד ותנורו .

בודקים עם קיסם שיצא עם מעט פירורים. לא לאפות יותר מדי ולייבש אותה .

חלקו למי שאתם אוהבים באחריות .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה