הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 551

החל ממאי 2014

פלפלללעוד רגע ערב חג ראש השנה דופק בדלת

השנה טרנד האוכל והמודעות לבריאות הביאו אותנו לחשוב על החברים והמשפחה שנמנעים מלאכול בשר .

בדיוק בשביל זה יש אותי לא?

מנה צמחונית וצבעונית שיופיה וטעמה המשובח הביאו את דרלינג לבקש שאכין אותה שוב .

כן כן הקרניבור שלי נלהב מהמנה הזו .

לאישור הטעמים אלונה שלי קבלה מנה וגם היא הניבה עניים משתאות אז הוחלט פה אחד

המנה משתרשת אצלנו .

רוצים גם ?

קל להכין ומתחסל ביעף.

קנו אריזת מג’דרה של “תבואות” שזו בפשטות תערובת עדשים אדומות,קינואה,בורגול .זה הכל

הקטניות בתערובת הזו אורגניות ובריאות לגוף קלות לעיכול וטעימותתת

לכו להכין .

ל4 מנות צריך

4 פלפלים אדומים ויפים בינוניים ושראשם נחתך לא עד הסוף ונוקו מזרעוניהם .

כוס תערובת מג’דרה

2 כוסות מים

1 בצל קטן קצוץ

2 כפות שמן

פטרוזיליה, שמיר וכוסברה – כף גדושה מכל ירק

מלח לפי הטעם

1/4 כפית פלפל לבן

1/2 כפית כמון טחון

1/2 כפית פלפל שחור

כף רוטב סויה או טריאקי

לרוטב-

2 כוסות עגבניות טריות מגוררות אם יש תמר הכי טוב

אם אין זמן ניתן להחליף בפחית עגבניות מרוסקות טובה 400 גרם

כף סוכר חום

כף שמן

חצי כפית פלפל שחור

ענף בזיליקום

כוס מים רותחים .

בסיר קטן מטגנים את הבצל בשמן

מוסיפים אליו את תערובת המג’דרה

תבלינים ומים

מביאים לרתיחה ומבלים לפי ההוראות על האריזה

הווה אומר עד שהתעערובת מבושלת אבל נתחכם ונבשל אותה רק 3/4 בישול

כי היא תתבשל עוד ברוטב .

מכינים את הרוטב בסיר שיכיל את 4 הפלפלים

מערבבים את כל החומרים .

ממלאים את הפלפלים במג’דרה שבישלנו 3/4 בישול ומניחים אותם על הרוטב .

מבשלים כ-20 דקות (ניתן לאפות בתנור )

מגישים פלפל על מעט רוטב עם רבעי לימון ועלי בזיליקום ובצל ירוק לקישוט.

איך שאתם תודו לי.

מי שרוצה מוזמן להוסיף בשר טחון או תוספות שבא .

את תערובת המג’דרה ניתן למצוא בכל סופר במדף הקטניות

כשרות: בהשגחת הרבנות ובד”צ בעל”ז.

מחיר לצרכן: 19.90 ש”ח לאריזה של 500 גרם

מג'דרה קינואה אורגנית

 

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

 

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה