הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

עוגת שיש טופו

שני מיכלי טופו מיותמים כי אף אחד לא אהב גרמו ל י ליצור עוגה טעימה ביותר ו…פרווה

נימוחה ומנחמת .

צריך בשבילה -

500 גרם קמח לבן

2 שקיות אבקת אפיה

2 מיכלי מעדן טופו בטעם וניל במציקות מעודנת (אלו עם חיידקי היוגורט)

2 וחצי כוסות סוכר

2 כפיות תמצית וניל

כוס שמן תירס או חמניות

3 ביצים גדולות

לחלק השוקולדי – 3 כפות גדושות קקאו מר וטוב

חצי כפית אבקת אפיה

כוס חלב סויה

כפית תמצית רום

ההכנה- טורפים היטב את חומרי העוגה הלבנה שלא יהיו גושים

מרפדים תבנית חלה גדולה בנייר אפיה ומעבירים לתוכה 3/4 מהעיסה

בשליש העיסה שנותר בוחשים את מצרכי החלק השוקולדי

מעבירים מעל העיסה הלבנה ועם כפית מלמטה מעלים מהעיסה הלבנה ויוצרים שיש.

אופים ב180 מעלות חום כחצי שעה  לפי התנור.בודקים ומוציאים מהתנור

לא לאפות יותר מדי שלא תתייבש .

היא רכה וטעימה עם מעט סירופ סוכר או אבקת סוכר מעל.

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה