הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 551

החל ממאי 2014

ריבת עגבניות שרי

 

את הריבה הזו הכנתי אחרי החתונה של איציק וסופי האהובים שלי .

אחת המנות היתה פטה כבד מטריף חושים שאיך שנני שלי ראתה אותו אורו עניה .

נני שלי מכורה לפטה כבד .עם המנה הגיעה ריבה אדומה שכשטעמנו הבנו שזוהי ריבה מעגבניות שרי והיא תובלה

בטעם אניסי משהו.

נני הרימה ראש ובעני במבי חמודות שאלה אמא נכון שתשחזרי לי אותה?

כשהיא מבקשת כך מי אני שאגיד לא .

מיד למחרת טלפון לדרלינג בעבודה שלא ישכח עגבניות שרי .

אממה העגבניות היו עגבניות תמר . נו טוב לא נורא ננסה איתן אמרתי והנסיון עלה יפה כל כך שלא נותר תוך יומיים מאומה.

אחת הניחה על בשר צלוי ,שני הניח על הקציצות שלו . הקיצור טעים על כל בשר שיש ובמיוחד על האש.

לכו להכין כי מובטחת הנאה רבה

במיוחד כשחגים מתקרבים ואתם רוצים להיות נועזים וחדשניים .

קבלו אותה .

קילו וחצי עגבניות שרי ואם יש תמר אז נפלא .

3/4 קילו סוכר לבן

2 כוכבי אניס

2 שקיקי סוכר וניל -כן כן

חצי כפית פלפל שחור גרוס גס .

כוס חד פעמית שקופה מי ברז .

רבע כפית מלח לימון שישמור לנו את הריבה .

ההכנה – משרים מהלילה את העגבניות בסוכר

למחרת מוסיפים את שאר המצרכים והיידה לאש.

מביאים לרתיחה ומנמיכים אש להכי קטנה שיש.

מבשלים עד שהריבה תסמיך כרצונכם .

אני השארתיה לא יותר מדי סמיכה והיא עילוי .

מעבירים לצנצנת מעוקרת ושומרים במקרר לכל עת .

מובטחת הנאה .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

 

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה