הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 421

עוקבים: 56

החל ממאי 2014

שושני טחינה מתוקה

עוד דקה ואנחנו שם

1 בספטמבר

הילדים הולכים לבית הספר

וישרור שקט 40 שנה .

טוב נו רק קצת .

בבית המקררים התרוקנו וכרטיסי האשראי בכו מרות כשהועברו בקופות

לפחות ידענו מה הם אכלו .

כשהם כבר מחוץ לבית הסיפור שונה

אבללל וזה אבל בגדול בחצי שעת עבודה ניתן להכין בבית בצק בריא ולאפות שבלולים במלית טעימה ובריאה.

מקפיאים אותם ובכל בוקר מחממים לילדים כמה שירצו ולפחות הראש שקט שאכלו ארוחת בוקר מזינה.

זכורתני שסבתא שלי ז”ל הכינה לנו לחמניות מתוקות ועדינות כדי שלא נאכל “שטויות” כדבריה .

היום נכין את השבלולים במלית של טחינה מתוקה ולא מסוכר .

טחינת שוקולד וטחינת סילאן של “אחווה”.

https://api-mail.walla.co.il/email/1935811154/attachment/*5E346DF317A5

ל”אחווה” ולי סיפור אהבה המשתרע אפילו על יבשות.

כשהייתי קטנה אחווה יצרה את מוצריה באיזור תל אביב הישנה .

החלבה נמכרה במשקל ואבא שלי נהג להביא עטוף בנייר אפור גוש טעים שעף בתוך יום לקיבותינו .

היה להם גם ג’לי צבעוני בשכבות שקראנו לו קשת .סוג של מרמלדה ג’לטינית טעימה וסבורתני שהיא מיוצרת עד היום .

כשהגיעה חבילת הג’לי הזו – אבא נהג לקנות את כל החבילה ,כבר היינו בעננים .

החברה ממשיכה ליצר ממוצריה הנפלאים ואני לוקחת איתי תמיד קופסת טחינה בנסיעותי לבולגריה .בעצם לא אחת כי חברינו שם

מבקשים שנביא  וחוגגים איתנו ערב טחינה וכיף.

אני מאמינה שבנסיעה הבאה אקח איתי טחינה מתוקה ואכין שם לערב כיף את השבלולים שלי .

בפעם אחרת קניתי בצק עלים שמרים אבל הוא לא דומה לבצק הרך שלי אז קצת מאמץ והעונג משתלם.

לבצק-

1 ק”ג קמח פלוס של אוסם שמכיל 30% קמח מלא

שקיק שמרית ושקיק משפר לאפיה – זה בא יחד ולא להבהל מזה.

2 שקיקי אבקת אפיה כן כן גם אותם.

6 כפות סוכר חום בהיר

200 גרם חמאה רכה או 200 מי”ל שמן חמניות או תירס שמניב אפיה מעולה

4 ביצים גדולות

2 שקיקי סוכר וניל

200 מי”ל חלב חמים ואם צריך מוסיפים עוד מים בלישה .

לשים בצק נעים לעבודה .

מניחים בקערה גדולה ומשומנת ומשמנים את פני הבצק .

מכסים ונותנים לו להכפיל נפח.

לשים שוב ונותנים לנוח רבע שעה .

מרדדים לעלים לפי צורך .

עובי העלה יהיה כחצי ס”מ.

מורחים בטחינה הנפלאה שלנו .

מגלגלים לכרוכית וחותכים ממנה פרוסות בעובי 5 ס”מ לערך שאותן מסדרים בתבנית.

מורחים ביצה טרופה ומכניסים לתפיחה שיכפילו גודל.

מכניסים את התבנית לתנור קר ומדליקים ל-180 מעלות טורבו .

אופים כ-35 דקות שיזהיבו.

מכינים סירופ סוכר מכוס מים וחצי כוס סוכר .מוסיפים כמה טיפות מיץ לימון ומורחים בטעזרת מברשת על השבלולים

שיוגשו .

את השאר מקפיאים ומחממים לפי הצורך .

אין לכם מושג כמה עונג שילד בא ואומר לך -טעים ושפתיו מתלכלכות בשוקולד הבריא הזה .

 שושני טחינה מתוקה
שושני טחינה מתוקה בצק

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה