הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 551

החל ממאי 2014

סטמפה

יש לי חברים חדשים .

מעדניית סטמפה -מעדניה איטלקית משובחת שמוכרת תוצרת אמיתית ללא פשרות .

המקום בבעלות משפחתית פלוס מיכל הבריסטה המופלאה שלהם .

ביום חם ביותר יצאנו לדגום ממוצרי המעדניה בארוחת טעימות שהשאירה אותנו בפה פעור .

השולחן היה ערוך ומחכה לנו והוגש יין איטלקי צונן ולחלקנו לבקשתנו הוגש ליקר סמבוקה מופלא בטעמו .

כוס יין במקום מתחילה במחיר של 15 ש”ח -מחיר שווה לכל נפש באיכות כזו .

סבבתי את המקום ונהניתי לראות את מוצריו מסודרים על המדפים כמו חיילים היו בקבוקי יין מיובאים כמובן מאיטליה ,

מיצים טבעיים ללא סוכר של “נאות מדבר”,צנצנות חמוצים וצלפים מיוחדות ותבלינים .

צבעוני ואיכותי ברמות .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

עם המשקה באה הכרות עם הבעלים אלעד שסיפר את תולדות המקום וכיצד הוקם.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

הבחורים המוכשרים הללו  אלעד ודניאל ,שעברו תחנות רבות עד הגיעם הלום החליטו שלא לשכור עובדים חיצוניים

והם משרתים את לקוחותיהם בעצמם .

צורפה לה גם מיכל קובנר באריסטה מקצועית שחוץ מקפה מכינה גם קינוח מטריף -טירמיסו איכותי ברמות.

המקום גם לא עובד בשבת אף על פי שאינו כשר,מסיבה פשוטה הם רוצים מנוחה .

אמנם המקום אינו כשר אבל הוא לא מוכר בשר אחר ואין בו חזיר .

אבל מה שכן יש אלו גבינות מטריפות ושוות גם בטעם וגם במחיר ,שמיובאות ברובן מאיטליה פלוס תוצרת מחלבת גד הישראלית

שמשתמשת בחלב טרי ולא באבות למיניהן.

הוגשה לשולחן פלטה עם בוראטה של גד .הבוראטה היא מוצרלה שנמתחה ומולאה בשמנת  ונקשרה וכשחותכים השמנת נשפכת

והטעם גנעדן .הבוראטה הוגשה עם רוטב בלסמי וירקות טריים שנחתכו דקה לפני .

צקצוקי הלשון שלנו העידו על הטעם.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

סלט הקפרזה היחודי שהוגש ממוצרלה טריה היווה שינוי מרענן בהגשה וטעים טעים.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

הוגשה גם פלטת גבינות איטלקיות עם לחם מקינואה ובורגול אלוהי  .

גבינת לונטיק הגבינה שאהבתי כל כךו,גבינת כבשים אלוהית עם כמהין, גורגונזולה דולצ’ה גבינה חריפה ומיוחדת,ריקוטה יבשה ומיוחדת  וקסטילה.

הן הוגשו עם פירות להדגשה.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

לגבי בשרים אוהו איזה בשרים מוכרת המעדניה .

פעם- סיפר אלעד נסענו לבדדוק מקומות משובחים שיסכימו למכור לנו בשרים והגענו ל”מזווה” של השרקוטייר

דודו כהן. הוא סרב בתחילה לחשוב אפילו על כך ואחרי חיבור אישי שנוצר בנינו -יש .

אנחנו מוכרים מוצרים שלו ללא חומרי שימור והזרקה של כל מיני תוספים ותוספות

ואז הגיעו מגשי הטעימות .טעימות טעימותתת להפליא של בשרים שנפרסו דק ונבלעו תוך כמה דקות בנהמות .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

המגש הגיע בתוספת מטריפה של צלפי ענק מאיטליה שטעמם מופלא ובכל ביס הייתי מופתעת מחדש.

הגיעו גם רטבים מיוחדים של ארטישוק שהכי אהבתי,פסטו ארוגולה מריר וממרח עם עגבניות .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

בכל יום מימות השבוע מכינים החברה כריכים העשויים מחומרי המקום ללא רטבים מיותרים רק לחמים טריים -פיאדינה לחם איטלקי רץ במיוחד שם ומוצרים שנפרסים ומוכנים ללקוח באותו רגע .

כשהגיע הקינוח כבר ישבנו על הכיסא לאחורנית מלקקים שפתותינו בהנאה.

טירמיסו מגן עדן בחיי.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

עקב מיקומו של המקום ברחוב קפלן 4 העבודה רבה וכל משרדי האיזור,אנשי צבא וסתם אורחים שאוהבים

את המקום מגיעים ורוכשים ארוחות,כריכים ומוצרים אחרים גם הביתה .

יצאנו מהמקום שבעים ונרגשים לאחר שיחה מרתקת נוספת עם אלעד בעת פריסת קורנד ביף אלוהי לקחת הביתה .

כן כן לא הספיק לנו ורצינו להביא הביתה טעמים אלו למחחרת ואכן לא נותר פירור מחצי הקילוגרם שקנינו ובין נהימה לנהימה החלטנו שיש חבר חדש שנבקרו מעתה ונבקרו פעמים רבות .

מקום מומלץ באיכות נפלאה.

לכו לבקר ותגידו ששלחתי  אתכם.

 


סטמפה-stampa
קפלן 4 תל אביב
035629562
7:00-24:00
א’-ו’ עד הצהריים .

שבת סגור למנוחה.

 

 

 

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה