הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 534

החל ממאי 2014

עוגת תאנים

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

מילדותי אני מכורה לתאנים וסביר להניח שכשעברנו לגור בבית עם גינה אשתול לי עץ כזה

התמזל מזלי להשיג שני עצים האחד תאנים לבנות מתוקות מיין והשני צבען כיין בורדו סגול .

הן פחות מתוקות אבל גדולות ובקיץ אני משמרת מריחן  וטעמן ע”י הפיכתן לריבה שתואמת כמו כפפה ליד לממרח הכבד שנני אוהבת.

אני גם מקפיאה לי כמויות מדודות בשקיקי ניילון להכנה עם עוף או בשר  צלוי בתנור וכן גם שיקים טעימים עם רכיבים נוספים שעליהם עוד יסופר .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

בתחילת השבוע קטפתי כמות תאנים גדולה והן התרככו .

עוגה היתה מתבקשת פה והשתמשתי בחומרים בריאים וטובים לגוף .

הקמח התופח בו השתמשתי מסדרת הפלוס של אוסם הוסיף נדבך  של טעם אגוזי משהו כי הוא מכיל 30% קמח מחיטה מלאה .

כולם מחפשים רכיבים בריאים למזון שלהם ואוסם כמובן קשובה לצרכנים שלה והסדרה הזו הסנונית הראשונה .

בואו איתי ותכינו בקלות בקערה אחת עוגה בריאה לכולם ועם גלידה או קפה תתענגו עם קצת פחות יסורי מצפון.

את העוגה אופים כשהפירות בתחתיתה והם הופכים לסוג של ריבה טעימה כשנהפוך אותה על צלחת הגשה .

החומרים הם לתבנית פאי  מתפרקת בקוטר  28  ס”מ מצופה בנייר אפיה .

לפירות -

מניחים בתחתית התבנית פירות בכמות שתכסה אותה

התאנים שלי היו גדולות והצטרכתי ל-10 יחידות חצויות .

מפזרים כוס חד פעמית לשתיה קרה מלאה  סוכר חום .

חצי כפית קינמון טחון

30 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות או 2 כפות שמן תירס או חמניות .

מניחים לחצי שעה מכוסה כדי שהסוכר ימס על הפירות .

לבלילה

3 כוסות ח.פ קמח תופח פלוס של אוסם

2 כוסות ח.פ  סוכר חום

3 ביצים גדולות

כוס ח.פ שמן חמניות או תירס

1 מיכל שמנת חמוצה (בזכותה העוגה נימוחה)מי שרוצה שיחליף לקרם קוקוס .

1 כוס ח.פ מיץ או מים  או חלב קוקוס (תפוחים,תפוזים)

חצי כפית קינמון טחון .

לפיזור כפית סוכר חום .

בקעה גדולה טורפים את כל החומרים יחד רק עד שהכל מתאחד לו.

מעבירים את המסה מעל הפירות .

מפזרים כפית סוכר חום כך פני העוגה יהיו רכים ולא ישברו.

אופים בתנור חם 180 מעלות כ-40 דקות .

הפירות כאמור יהפכו לסוג של ריבה והעוגה תהיה אפויה . לא ליבש אותה .

מקשטים בפירות ומעט מאוד אבקת סוכר .

מגישים חמים עם גלידה או שמנת חמוצה וסירופ מייפל .

מבטיחה לכם הנאה כי אצלי העוגה חוסלה ביום אחד .

תהנו .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

 

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה