הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 534

החל ממאי 2014

עוגת מיץ תפוזים

 

מאחר ואני חולת סוכרת שמחתי על הפחתה בסוכר , ולקראת שבת אפיתי איתו עוגה טעימה שבתי מאוד אוהבת לקפה.

העוגה בחושה ורכה וניתו לשמרה כמה ימים במקרר ולחממה מעט במיקרו .

בחום הזה ההכנה הקלה שלה מענגת .

כלי אחד ,חומרים זמינים ויש .

החומרים שלה  לתבנית קוגלוף קטנה או סיר פלא או תבנית ח.פ בינונית -

משמנים את התבנית בספריי שמן

150 גרם חמאה מומסת ומצוננת לפושר.

4 ביצים גדולות

200 גרם סוכר

שקית קטנה קמח תופח או 350 גרם משקית של קילו.

כוס מיץ תפוזים וקליפה מתפוז אחד טרי .

מיכל שמנת חמוצה,לבן או עוגורט

לשיש-2 כפות אבקת מיץ תפוזים (יש בחנויות מתמחות או מעדניות רוסיות)או טיפת צבע מאכל כתום כמו של כנאפה (לא חובה)

ההכנה-

ממיסים בסיר בינוני את החמאה ומצננים מעט.

מוסיפים ביצים וסוכר וטורפים היטב .

מוסיפים את שאר החומרים וטורפים עד לאיחוד הקמח וזהו .

מעבירים 3/4 עיסה לתבנית המשומנת ולשאר העיסה מוסיפים את אבקת המיץ או טיפת הצבע.

מוזגים מעל העיסה בתבנית ובמזלג יוצרים שיש .

אם לא רוצים אז פשוט מעבירים את כל העיסה לתבנית .

אופים בתנור עם 180 מעלות טורבו כ-40 דקות.

 

בודקים בשיפוד שהעוגה מוכנה ומצנני אותה היטב.

מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר.

לקישוט חתכתי תפוז לפרוסות דקות ופיזרתי סוכר

אפיתי עד אשר התקרמלו הפרוסות וציננתי היטב .

לפרווה תחליפו למחמאה ובמקופ שמנת קרם קוקוס .לא אותו טעם אבל גם טעים.

בתיאבון .

עוגת מיץ תפוזים חתוכה

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה