הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 482

עוקבים: 55

החל ממאי 2014

עוגת יוגורט אוכמניות 2

עוגת יוגורט אוכמניות

עוגת יוגורט? כן כן

עוגה שנולדה לי ממצרכים שהיו בבית.

אתם יודעים שבולגרים לא זורקים -בולגרים משדרגים ובמיוחד מוצרי חלב .

ומעשה שהיה כךהיה ובא לעולם מתכון.

בחג השבועות האחרון ארזנו אתת ליאת חברתי  ואת עצמנו  צפונה למחלבת יעקבס השוכנת אי שם בכפר הרוא”ה .

לא להלאותכם בדברים מילאנו תיק קירור ענק במוצרים מטריפים שלהם ובאנו לספון בבתינו הלא קט להנות מהם.

אמה מה שכחנו שאנחנו שניים וכמה יוגורטים של ליטר זה קצת יותר מדי …

ואו אז עלה בי הרעיון ליצור עוגה קלה לקינוח.

משהו טעים לשבת ולא מפוצץ בקלוריות מיותרות .

הנסיון העלה עוגה טעימה ועדינה ברמות שתוך יום לא נותר זכר .אה ולא רק שנינו טעמנו .

היא חולקה לטעימות לחבורה שלי שמצמצו שפתיים והעלימו ביס אחד אחרי האחר.

לכו להכין .תופתעו .

לתבנית  בקוטר 26 ס”מ מתפרקת צריך -

ליטר יוגורט פירות יער עם פירות בפנוכו(אפשר פרי אחר ואפשר חברה אחרת )

250 גרם גבינה לבנה 5 אחוזי שומן

2  מיכלי שמנת חמוצה 9 אחוזי שומן או רגילה של 15%

1 אריזת אינסטנט פודינג וניל -או 80 גרם מאריזה גדולה

1 שקיק ג’לטין מומס בחצי כוס מים רותחים

לתחתית העוגה -ביסקוטים מורטבים במעט חלב(מי שאוהב אז גם מעט ליקר )  כמה שצריך לציפוי התבנית .

להגשה סירופ שוקולד,כדורי פררו רושה מפוררים ומי שאוהב רוטב פירות יער .

ההכנה פשוטה כל כך שאין לכם מושג.

מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפיה .

מניחים את הביסקוטים הרטובים (אל תגלו לאף אחד -אני מתה עליהם כך וגונבת לי תמיד שניים רטובים)

מקציפים את כל רכיבי העוגה יחד .זה נוזלי מעט וזה בסדר הג’לטין יקשה אותה במקרר.

מעבירים את המסה מעל הביסקוטים .

מכסים את התבנית ולמקרר לאפסון של שעתיים לפחות.

להגשה משחררים את הקפיץ ומגישים משולשים  בצלחות .

מטפטפים סירופ שוקולד וכ’ו .

מה שנקרא בועז קלי קלות .וזה טעים כל כך.

אם יש לכם אירוע תוכלו לצפות בקצפת ,פירות וג’לי .

מה שכן אין קלוריות רבות וזה כיף .

אגב לחולי סוכרת ניתן להחליף רכיבים לדיאט ועדיין טעים בטירוף .

להתראות עם תחתית התבנית כי זה מה שנשאר .

 

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה