הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

עוגיות פריכות

טלפון חביב שקבלתי מידידי אבירם העלה את העוגיות הללו

הוא רוצה להכין עוגת גבינה וזקוק לתחתית בריאה יותר…העוגיות הללו מנושנשות כמו גרעינים בגלל פריכותן הנעימה

אפשר לחתכן כמו פתי בר בריבועים ואפשר לשטוח את הבצק בתחתית תבנית עוגה ולאפות…

החומרים -

500 גר’ קמח מלא

500 גר’ קמח כוסמין

400 גרם חמאה או 400 מיל שמן תירס שבאפיה מניב תוצאות מעלפות

2 שקיקים אבקת אפיה +כפית אבקת סודה לשתיה

2 כוסות ( חד פעמיות לשתיה חמה הקטנות)סוכר קנים או דמררה

כפית קינמון

כפית חוויג’ לעוגיות(אפשר בלי תיבול)

כפית תמצית וניל טובה

אפשר לשדרג בפיצוחים שאוהבים וקוביות תמרים .

מעט מים אם צריך ליצירת בצק נעים לעבודה.

לשים בצק ועוטפים אותו בניילון נצמד.

פוחסים למרובע שיהיה קל לרידוד ומקררים במקרר לפחות שעתיים כך הבצק מתמצק.

מרדדים לעלה לפי הצורך או המתכון

לעוגה דק יותר לעוגיות דקיק או אם מערבבים פיצוחים אז עבה יותר

קורצים עוגיות ואופים. (בין 10 ל15 דקות לפי התנור )

חום 180 מעלות

מוציאים ומפדרים באבקת סוכר

מקררים היטב ואורזים בקופסה אטומה .

מפ

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה