הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 430

עוקבים: 56

החל ממאי 2014

טורטיות לבלוג 2

טורטיות לבלוג

טורטיות לא אפויות

אחרי החגים.

איףף . את המשפט הזה אני לא אוהבת .

תמיד צריך לאכול ולאכול טעים .לא חייבים לטרוף קלוריות כאילו ואין מחר וטעימה מכל דבר תיטיב עם הנשמה.

מה שכן היכן שניתן לחסוך שומן תשתדלו לעשות זאת.

טלפון אחד מנני שלי מקפיץ אותי להכין לה משהו עם בשר טחון משום שהוא הפיבוריט שלה .

בצק עלים או מלאווח לא היו בבית וזה נדיר ,אבל טורטיות כן והן טעימות ורכות .

הדמיון עבד והיו לי עזרים מחברת “דורות” כמו בצל מטוגן ,ירק ושום כתוש .חומרים טבעיים וטובים ומקצרים זמן .

אז הלכנו להכין.

אתם תצטיידו בטורטיות בקוטר 25 ס”מ .

זו מנה יפה שעם סלט ירוק מרכיבה ארוחה נפלאה .נגיש אותה עם רוטב טעים ליד .

קדימה .

ל-8 מנות גדולות ויפות צריך .

קילוגרם בשר טחון .

מעט מאד שמן  חמניות לטיגון

2 קוביות בצל מטוגן “דורות”

פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות קטנות

סלסילת פטריות פרוסות או אם אין אז קופסת שימורים מסוננת ואני מאוד אוהבת . (שריטה שלי)

1 קוביה שום כתוש “דורות” או שן שום כתושה ,אני מקילה לי על חיי.

חצי חבילה כוסברה קצוצה ומי שלא אוהב אז פטרוזיליה .

2 ענפי סלרי קצוצים .

מלח ופלפל לפי טעם -אצלי אוהבים מתובל אז כפית גדושה פלפל שחור ועוד חצי כפית פלפל לבן.

כפית כמון

חצי כפית פפריקה מתוקה ומי שאוהב חריף אז להוסיף גם חריפה

3 כפות טריאקי של אוסם בלבד מפני שהוא לא סירופ סוכר …

כפית אבקת מרק בצל או פטריות . היא תספוג נוזלים מיותרים ותוסיף טעם.

3-4 כפות צ’ילי מתוק .

ההכנה -

בסיר שטוח וגדול (סוטאז’) מחממים שמן .ממש מעט לטיגון  הפלפל והבשר 2-3 כפות .

מכניסים את הפלפל ומקפיצים אותו שיתחיל להזהיב.מוסיפים סלרי קצוץ ומקפיצים דקה.

מוסיפים הבשר וסוגרים אותו על אש גבוהה שישנה צבעו,תהליך של כ-10 דקות.

מוסיפים את הבצל השום והתבלינים .מוסיפים פטריות .

מנמיכים אש וממשיכים לבשל עוד 10 דקות ובשלב זה יש עדיין נוזלים .

מוסיפים את אבקת המרק היא תספח נוזלים.

מוסיפים את הכוסברה וסוגרים את מקור החום.

בוחשים ומצננים .

מוסיפים 3-4 כפות צ’ילי מתוק ובודקים תיבול.

אם חסר משלימים.

ההרכבה והאפיה -

שמן זית למריחה ושומשום – לא צריך ביצה. השומשום נדבק היטב לשמן הזית.

על משטח עבודה פורשים טורטיה

מניחים מהמלית בקצה בנדיבות .מקפלים קצוות .

מגלגלים כמו בלינצ’ס ומניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומרוחה היטב בשמן זית .

באותה מברשת מורחים שמן על הטורטיות -אפשר גם להתיז אבל הטעם טוב יותר בשמן זית רגיל .

מי שלא אוהב שיחליף לשמן חמניות .

מפזרים שומשום .

אופים בתנור חם 180 מעלות -תשתמשו בטורבו הכי טוב.

שימו לב מפני שהאפיה בכל תנור שונה .

הטורטיות יזהיבו ויהיו פריכות והמלית רכה וטעימה להפליא .

להגיש מיד לשולחן עם סלט ירוק או סלט עגבניות ובצל .

לרוטב טעים -

ערבבו מיונז קל ככוס עם קובית שום כתוש של דורות .

תוסיפו מיץ מחצי לימון,פלפל לבן ומלפפון כבוש במלח ומגורר .תטעמו ותקנו תיבול .הטעם ידבר .

לכו להכין .

בצל מטוגן דורות

 

שום דורות

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה