הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 482

עוקבים: 55

החל ממאי 2014

עוגת תפוחים הפוכה

תפוחים ירוקים ומיותמים שנותרו על השולחן בצלחת מבויישים כי מה לעשות שהם נולדו כל כך חמוצים…

ללמדך שעם קצת מתיקות גם תפוח חמוץ הופך עורו .

אני מכירה כמה אנשים חמוצים שאם היו טועמים מהעוגה שלי היו הופכים עורם  בחיי.

ערב משעמם ללא תכניות וחשק להמתיק לנו את המשקה הביאו אותי לקלוף את ששת התפוחים שלי ולהכין את המעדן הזה .

לכו לקנות ולהכין ותזמינו חברים שיצקצקו בלשונם כמה טעים ואתם תחייכו ותודו לי.

צריך -

לתחתית תבנית 26 עגולה -

6 תפוחים ירוקים וחמוצים גדולים מאוד וקלופים-לחתוך אותם ל 6 כל אחד לאחר ניקוי הזרעונים .

50 גרם חמאה רכה

100 גרם סוכר

חצי כפית קינמון טחון או תערובת בהרת לעוגיות .

מרפדים את תבנית האפיה בנייר אפיה .

מורחים את החמאה הרכה

מסדרים את התפוחים יפה על החמאה .

מפזרים את הסוכר שיגיע לכל פינה .

עוברים להכנת הבלילה -

חבילה קטנה של קמח תופח או 360 גרם משקית גדולה.

1  מיכל שמנת חמוצה – ניתן 9 אחוז .

4 ביצים גדולות

100 גרם חמאה רכה מאוד

150 גרם סוכר לבן או חום בהיר

100 מיל חלב או מיץ תפוזים

מקציפים הכל יחד עד לאחוד ללא גושים.

מעבירים בכף את המסה מעל התפוחים בתבנית ומיישרים

אופים בתנור חם 180 מעלות (אפיתי בטורבו)

האפיה נמשכת כ-40 דקות אבל כל תנור והחוזק שלו.

העוגה צריכה להיות זהובה ורכה .

מקררים לטמפרטורת החדר לפני שהופכים אותה לצלחת הגשה.

הופכים ומקפים בזהירות הנייר ויש לנו עוגה עסיסית מצופה תפוחים מקורמלים בטעם גנעדן

מגישים עם קצפת,גלידה ,שמנת חמוצה .

טיפ-תכינו שזיפים יבשים מגולענים בסירופ מתובל בסטאר אניס ותניחו כף עם שזיף מעל כל מנה ומעט מהסירופ על השמנת או הגלידה

250 גרם שזיפים מיובשים ללא גלעין

150 גרם סוכר

1 כוכב סטאר אניס

200 מיל מים ואם צריך אז מוסיפים עוד

מרתיחים ומנמיכים אש.מבשלים על אש קטנה עד שיש לנו שזיפים בסירופ סמיך וטעים ושוב אם צריך עוד מים מוסיפים .

תהנו יקירים שלי החיים הם תפוחים מתוקים.

 

 

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה