הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 539

החל ממאי 2014

עוגת שמנת חמוצה אפויה לבלוג

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

העוגה הזו מזכירה במעט קינוח בולגרי שטעמתי שם .

בא לי לשחזר אותו כי קבלתי מלית דובדבנים לניסוי מחברת “פוליבה” המתמחה במליות טעימות.

כשפתחתי את האריזה הסתבר שיש בה דובדבנים שלמים בכמות נדיבה ושווה וזה מה שהחזיר בי את הזכרון .

הכנה קלה בקערה אחת  אפיה קצרה ויששש.

לקחתי תבנית קטנה קפיצית  ועמוקה-22 ס”מ .

והיידה לעבודה -

מרפדים אותה בחצי שרוול פתי-בר שוקולד מריר (יש חדש מאוסם-ראו תמונה)

כף אחת גדושה חמאה רכה מאוד

גורסים יחד ומהדקים לתחתית התבנית.

למלית -

1 מיכל שמנת חמוצה

1/2 כוס חד פעמית לשתיה חמה -חלב טרי.

1 אריזת אינסטנט פודינג וניל לבן

1 ביצה גדולה.

בכלי מתאים טורפים היטב שלא יהיו גושים ומעבירים מעל התחתית המוכנה.

אופים בתנור חם 180 מעלות טורבו כ-20 דקות עד שהמסה מתייצבת .

היא תופחת לכם .

יש להשגיח כי כל תנור והחום שלו .

המלית אמנם מתייצבת אבל רוטטת וכך צריכה להיות .

מצננים לטמפרטורת החדר .

מצפים במלית הדובדבנים הטעימה הזו.

משחררים בעדינות בעזרת סכין את הדפנות ומשחררים את קפיץ התבנית .

מעבירים את העוגה לצלחת הגשה .

מחלקים -ל4 מנות למי שאוהבים באמת.

אני עוצמת עניים ונזכרת בטיול לבולגריה בה אכלתי את המנה המדהימה זו.

טוב דומה נו .

תהנו .

תוכלו להחליף את הציפוי בטעם אחר מתוצרת פוליבה כי ישנם טעמים נוספים ומעולים .

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה