מוסטצ'ודוס -ממתק מאגוזים לפסח

מוסטצודוס

ועוד מתכון של המטבח הספניולי-מוסטצ'ודוס- שפמנונים קטנים.
ממתק העשוי מאגוזים טחונים וסירופ סוכר.
צורתו כשפם טורקי – מוסטאצ' ומשם השם.

כשמייקו – חמותי ז"ל היתה מתחילה בחג להכין ממתקים זה היה הממתק הראשון שהכינה .

היא קשרה את ראשה במטפחת שלא יפלו שערותי לאוכל היא נהגה לאמר בקולה הרם . היה לה גם צחוק משגע וחיוך ענק כשכולם נהנו ממעשי ידיה .היא פשוט נהנתה להכין ושכל השכונה תהנה .

יש כל כך הרבה סיפורים שכל אחד מעלה בנו דמעות של געגוע במיוחד בחגים שאז התכנסנו ובלסנו לה את האוכל ועוד קבלנו הביתה בקופסאות ממתקים .

לי היא נהגה לאמר -את לא צריכה אוכל ,שלך יותר טעים משלי אבל קחי מתוקים כי  אני יודעת שאת מתה עליהם .

והאמת הייתי מחביאה ל שלא יחסלו לי אותם .

ועם הנוסטלגיה הזו נלך להכין ממתק קל להכנה וטעים טעים .

צריך-

1 כוס סוכר

1 וחצי כוס מים

כף מיץלימון

רבע כפית קינמון ומי שאוהב אז גם קורט ציפורן
מכינים סירופ סוכר מהחומרים הללו
בסוף הבישול מוסיפים 200 גרם אגוזיי מלך טחונים וכף קמח מצה דק מאוד .

בוחשים עד שהעיסה נפרדת מהדפנות .מקררים היטב.
יוצרים שפמנונים קטנים ומאבקים באבקת סוכר ..

מניחים על מגשית להתקרר היטב ומאפסנים בקופסא אטומה לריחות .

תנו ביס ותבינו על מה מדובר .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.