הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 544

החל ממאי 2014

מוסטצודוס

ועוד מתכון של המטבח הספניולי-מוסטצ’ודוס- שפמנונים קטנים.
ממתק העשוי מאגוזים טחונים וסירופ סוכר.
צורתו כשפם טורקי – מוסטאצ’ ומשם השם.

כשמייקו – חמותי ז”ל היתה מתחילה בחג להכין ממתקים זה היה הממתק הראשון שהכינה .

היא קשרה את ראשה במטפחת שלא יפלו שערותי לאוכל היא נהגה לאמר בקולה הרם . היה לה גם צחוק משגע וחיוך ענק כשכולם נהנו ממעשי ידיה .היא פשוט נהנתה להכין ושכל השכונה תהנה .

יש כל כך הרבה סיפורים שכל אחד מעלה בנו דמעות של געגוע במיוחד בחגים שאז התכנסנו ובלסנו לה את האוכל ועוד קבלנו הביתה בקופסאות ממתקים .

לי היא נהגה לאמר -את לא צריכה אוכל ,שלך יותר טעים משלי אבל קחי מתוקים כי  אני יודעת שאת מתה עליהם .

והאמת הייתי מחביאה ל שלא יחסלו לי אותם .

ועם הנוסטלגיה הזו נלך להכין ממתק קל להכנה וטעים טעים .

צריך-

1 כוס סוכר

1 וחצי כוס מים

כף מיץלימון

רבע כפית קינמון ומי שאוהב אז גם קורט ציפורן
מכינים סירופ סוכר מהחומרים הללו
בסוף הבישול מוסיפים 200 גרם אגוזיי מלך טחונים וכף קמח מצה דק מאוד .

בוחשים עד שהעיסה נפרדת מהדפנות .מקררים היטב.
יוצרים שפמנונים קטנים ומאבקים באבקת סוכר ..

מניחים על מגשית להתקרר היטב ומאפסנים בקופסא אטומה לריחות .

תנו ביס ותבינו על מה מדובר .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה