הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 402

עוקבים: 59

החל ממאי 2014

פנה קוטה-מלאבי  בצלחת ורדים

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

לקינוח הטעים הזה הגעתי מתוך מחשבה על נפש יקרה לי ששומרת כשרות ולא דוגמת חלב ובשר יחד .

מאחר ובעני כל אחד יעשה הטוב בעניו אבל צבט לי כזה שהיא לא יכולה להנות עם כולם מקינוח מוגש בשולחן החג .

החלטתי שכולם יאכלו כזה וזהו .

המנה הזו קלה להכנה בטירוף ויש בה חומרים זמינים וטעימים .

תכינו לכם סירופים שאוהבים .

ניתן מייפל ,שוקולד,טעמי פירות ואפילו ריבה מדוללת .

בשלי השתמשתי בסירופ למלבי שהכנתי לי בבית .

וגם בסירופ גרנדין שהוא סירופ טעים מרימונים ובדרך כלל משתמשים בו לקוקטיים חריפים .

קדימה להכין -

קופסת קרם קוקוס -קנו מאילו ללא תוספים ותוספות

קופסת חלב קוקוס וכן כן יש הבדל בטעם ובריח

את האריזה הריקה ממלאים מים

סך הכל יש נוזל סמיך 1200 מיל.

סוכר לפי טעם .ניתן גם ממתיק טוב אחרי הרתיחה כי לעולם לא ממתיקים ומרתיחים .

אני ממתיקה ב8 כפות כי הסירופ מוסיף מתיקות ולא כדאי עודף.

לכל 400 מיל נוזל יש להוסיף שקיק ג’לטין

מביאים לרתיחה את הנוזל וממיסים הכל יחד .

מוסיפים טעמים שאוהבים כמו סוכר וניל,טיפות מי פריחת הדרים -מא זאהר או טיפות מי ורדים.

לכאן הוספתי סוכר וניל -אני מכינה לבד מתרמילי וניל בתוך סוכר רגיל שישנים יחד ואוהבים אחד את האחר בריח גנעדן.

מעבירים במצקת לקעריות חד פעמיות שקונים למלבי ואם כבר אז מהלבי כך מבטאים .

מקררים עד שנקרש

להגשה הופכים על צלוחיות יפות-הצלוחית שלי היתה שייכת לסבתי מטי עליה השלום.

בשקע תחתית הצלוחית מניחים סירופ טעים .

מקשטים בצנוברים,שקדים או אגוזים ואפשר גם פקאנים מסוכרים  מעל סירופ מייפל אמיתי ומעט קינמון זרוי מעל.

תגישו קררר ותזכו לברכות .

ושקט ישרור על בתיכם.

רוצו להכין . החג כולם יהנו .

טיפלאה -

ניתן להחליף את נוזל הקוקוס והמים בחלב שקדים או סויה אבל לא להסיר את קרם הקוקוס .

יש במקררים המון ורסיות לחלב פרווה . תחליפו ותראו מה טעים לכם .

 

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה