הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 551

החל ממאי 2014

 

קובה מקמח תירסהשנה יש גם קמח תירס כשר לפסח ומאחר וכבר נמאס לראות על שולחן הסדר אוכל בריבוע

הוו אומר קבוע בלי לנסות מתכונים חדשים.

החלטתי להמיר את הקובה הרגילה בחדשה העשויה מקמח תירס ואת המרק הקבוע ברוטב ספרדי מיוחד של ראש כרפס וגזר

זה האפיו הקדמוני ובכל בית מדבר לדינו יש אותו לפסח.

זכורתי כילדה את אבא מביא ארגז של ראשי סלרי ענקיים ויושב ומקלף אותם לסבתא וכשצפיתי בפלא הוא אמר -

תזכרי – קני תמיד את החלקים ללא מהמורות ובליטות כך קל לקלף ויש יותר חומר לאכול.

אה ולא לזרוק את העלים הםן הכי ריחניים בעסק הזה. לשטוף טוב טוב ,לקצץ ולהשתמש כתחתית לממולאים,במרק ובמלית הפלפלים.

אז אני זוכרת הכל אבא’לה שלי ואתה תמיד איתי עם המאכלים שאהבת.

אפילו ורסיה לקובה האפיו קיבל אצלי .

שנלך להכין?

צריך -

2 כוסות קמח תירס
2 כוסות פתיתי תפוחי אדמה – יש בסופרים בשקית גדולה מכינים מהם פירה
1 כף קמח מצות דק
1 כף שמן
1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל לבן
4 כוסות מים רותחים

מניחים בקערה גדולה את כל המרכיבים ושופכים מעל את המים הרותחים. בוחשים ומכסים שיתקרר היטב ועד שהנוזלים ייספגו.
בידיים לחות יוצרים כדור בגודל של כדור פינג פונג ומשטחים על כף היד. ממלאים באמצע במלית שהכנו קודם וסוגרים מסביב.

 

למלית-

בצל גדול  קצוץ דק

שמן לטיגון

1/2 ק”ג בשר טחון

מעט מלח

כמון, פלפל שחור ופלפל לבן לפי הטעם אני מתבלת בחצי כפית מכל אחד .

 חופן צנוברים מושחמים על מחבת יבשה

1 ביצה

מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את הבשר. ברגע שהבשר משנה צבע מתבלים ומוסיפים צנוברים. מקררים היטב.

לרוטב

1 ראש סלרי גדול מנוקה וחתוך לקוביות
4 גזרים גדולים פרוסים
כמה ענפים מהסלרי לניחוח
4 כפות גדושות של סוכר
1 כפית מלח
3 כפות שמן
מיץ משני לימונים גדולים
ליטר וחצי מים

מערבבים את כלמצרכי הרוטב ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות לריכוך ומכניסים את הקובות בשכבה אחת .

מבשלים כ- 20 דקות יחד , עד שהם מתרככים והרוטב מסמיך. מגישים מיד לשולחן ואוכלים חם אחרת הרוטב נספג בקובות ומסמיך מאוד.

בתאבון וחג שמח!

 קובה מקמח תירס עם הרוטב

ראוי לציין שהשתמשתי בקמח תירס כשר לפסח שמייבאת חברת תומר .

קמח תירס

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה