הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 551

החל ממאי 2014

 

סמבוסק מקמח תירסבצק קמח התירס חדש -מולטי טסקינג.אפשר לטגן ולאפות אותו ואפשר למלא בו מה שבא לכם מתוק או מלוח .
במקרה הזה הוא הפך לסוג של סמבוסק קרנץ’ בחוץ ורך בפנים ומלא גבינות
טוגן לו בשמן רותח . אייייי כמה טעים .
האחד השחום הזה הוא עבורי…אני מתעלפת על השרופים תמיד…

זה החל לו כמתכון העשוי בקמח לבן בשנה שעברה והשנה כשיש קמח תירס כשר לפסח ויש קמח תופח כשר לפסח

החלטתי לנסות ולהכשיר אותו .הוא יצא טובבבבב אפילו יותר.
המתכון המובטח הנה הוא -
קילו קמח תירס צהוב
2 אריזות קמח תופח כשר לפסח
250 מיל שמן תירס או חמניות
4 כפות גדושות סוכר לבן
1 וחצי כפות מלח גס
כפית פלפל שחור (כן גיברת זליבנסקי-פלפל שחור טעים גם עם מלית מתוקה)
כחצי ליטר מים רותחים -אם צריך מוסיפים עוד -שימו לב .
2 כפות מיץ לימון טרי
ההכנה-
מניחים קמח התירס בקערה ומעליו  מוזגים את המים הרותחים.

בןחשים ומניחים לרבע שעה לפחות .

מוסיפים את שאר החומרים ולשים לבצק רך ונעים. מניחים לכמה שעות במקום קריר לא במקרר.
מרדדים עלים לא דקים מאוד כדי שהבצק לא יקרע לנו .
קורצים עיגולים גדולים או קטנים לפי רצוננו . ממלאים במה שבא וסוגרים היטב את הקצוות .

מטגנים בשמן עמוק וחם  להזהבה.

מספיגים היטב על נייר סופג ומגישים חם עם סלט .
אפשר  למרוח בחלמון ביצה ולפזר שומשום ולאפות בתנור חם 180 מעלות כ30 דקות להזהבה, אבל מהנסיון המטוגן טעים ורך יותר.

כאן המלית היא גבינות לבנות -

500 גרם טבורוג או טוב טעם

200 גרם גבינה בולגרית קשה מגוררת

50 גרם גבינת  קשקבל מגוררת דק

1 מיכל שמנת חמוצה -אפשר 9 אחוז

כף קמח תפוחי אדמה או קורנפלור כשר לפסח.

1 חלבון טרוף מביצה גדולה

בוחשים היטב .

ממלאים בכף.

אמאל’ה כמה טעים שזה .

לחמץ יש להחליף ל500 גרם קמח תופח רגיל

את קמח התירס הכשר לפסח קבלתי לנסיון שהניב יופי של תוצאה .

להלן הקמח הנפלא הזה .

 

סמבוסק מקמח תירס אחרי טיגון

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה