הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 551

החל ממאי 2014

גיבץ’ בולגרי

סבתא שלי נהגה לאסוף חופן מכל ירק ולשמור במקפיא ובכל כמה שבועות היתה לנו תבנית גיבץ’ מתובל וריחני …רבנו על השרופי

שלמעלה .היא נהגה לחתוך לקוביות זעירות וטעימות ולתבל בפפריקה חריפה לטעם .

החשוב ביותר שהיתה זו הבמיה שנקנתה בכמויות קטנטנה ונוקתה בסכין חדה בראשה בזהירות לא לפצוע …

והיום יהיה לנו מתכון משלי .

שלב ראשון בהכנת התבשיל

כדי שיהיה לנו גי’בץ איכותי וטעים יש לאסוף ירקות מכל הסוגים ויש להשיג סיר ענק שיכיל את כל הירקות

בצל,פלפלים צבעוניים קישואים חצילים תפוחי אדמה גזר ואפונה ,חופן ירק מכל אחד ,שמיר,פטרוזיליה וסלרי עלים

שעועית ירוקה וצהובה במיה שנותנת טעם מעלף .

את כמות הירקות אתם קובעים ומה שלא אוהבים פשוט לא שמים .

לקחת בחשבון שמכל ירק  כמות של 300 גרם יוצא סיר גדול .

שלב שני לחתוך את הירקות לקוביות בגדלים שווים כך הוא יתבשל כראוי ויהיה יפה למראית עין  וככל שיש יותר ירקות צבעוניים כך יפה יותר וטעים יותר

לגיבץ’ בשרי קונים בשר שריר או שפונדרה – מס’ 8 או 9…

לגיבץ’ עם עוף -ירכיים שמנמנות

ולצמחוני נו טוב רק ירקות …

מבשלים את הבשר שלנו במים מתובלים באבקת מרק עוף ופלפל שחור .

מתחילים בטיגון הירקות  במעט שמן בראשם הבצל ופלפל

מוסיפים את שאר הירקות

מוסיפים את הבשר המבושל חצי בישול וחתוך לחתיכות לא קטנות  לסיר

בנוזל הבשר היינו המרק שלנו ממיסים רסק עגבניות ,פפריקה מתוקה ,מעט סוכר חום או לבן

ותבלים שאוהבים מלח ופלפל .

מוסיפים חופן מכל ירק קצוץ – שמיר פטרוזיליה וסלרי ומי שאוהב כוסברה אבל בגיבץ’ הבולגרי היא לא קיימת

אם חסרים נוזלים משלימים במים ,מתבלים ,טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש תחת הסיר

מבשלים לפחות שעה על האש .

מעבירים לתבנית עמוקה הכל כולל הנוזלים

אופים בתחילה על חום גבוה של 200 מעלות לפחות חצי שעה  . להוריד מעלות  ל150

ולאפות עד שרוב הנוזלים נעלם והתבשיל כמעט יבש וטעים .

לכסות במהלך האפיה שלא ישרף לנו ובחצי שעה אחרונה להסיר כיסוי

אפשר להאיר את התבשיל על 100 מעלות עד ארוחת הערב של שישי מכוסה וחצי שעה לפני ההגשה להשחים .

יש להשגיח על הנוזלים ולהוסיף מים רותחים אם חסר

מגישים עם אורז לבן

בתיאבון .

גיבציקוגיבצ

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה