הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 551

החל ממאי 2014

משולשים פריכים ממולאי בשר וכבד

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

אני מתה על בצק פריך זה קודם לכל.

סבתא שלי שהיתה אלופת הבצקים הכינה מיני מאפי בצק פריך ו אפילו הפירורים שנפלו לי על הבגדים נזללו .

מעשה שהיה בביתי .

ידוע שבולגרים לא זורקים אוכל ובמיוחד אלו שעברו את סיוט השואה .

אני דור שני ומה לעשות שלומדים גם אם לא רוצים…

הכנתי לארוחת שישי האחרון כמות של כבד עוף בבצל שנותרה מיותמת . היא הוקפאה לה .

לפתע עלה בראשי שניתן לחגוג עם מלית שתכיל אותם בתוך בצק פריר ופריך.

מלית רכה .בצק קראנץ’ מה רע?

הפשרתי אותם וגם חצי קילו בשר טחון והיידה למטבח .

את הבצק הזה החלטתי מכינים מחצי קמח לבן וחצי קמח מלא ולמה תשאלו?

קמח מלא טעמו אגוזי והוא פריך יותר עקב תכולתו .

תכינו אותו כך -

250 גרם קמח לבן

250 גרם קמח מלא

200 מיל שמן חם מאוד

200 מיל מים חמים

רבע כפית מלח .

בקערה גדולה מניחים קמחים  ומלח .

מעל שופכים את המים והשמן החמים ובוחשים היטב .

מקררים מעט ולשים בצק נעים לעבודה.

אין פה אבקת אפיה ולא חומר התפחה אחר לתוהים. לא צריך כי זהו בצק פריך .

מניחים את הבצק לנוח בטמפרטורת החדר עד שיתקרר היטב.

בנתיים מכינים מלית -

חצי קילו בשר טחון.

חצי קילו כבד עוף נקי

300 גרם בצל קצוץ דק מאוד

כוס חד פעמית קטנה שמן חמניות .לא לחסוך כי כך מקרמלים בצל היטב למאפה הזה.

כפית פלפל שחור

כפית מלח או לפי טעם

כף סוכר חום

ביצה קטנה טרופה היטב .

2 כפות טריאקי של אוסם בלבד כי אין בו סירופי סוכר ותוספים וטעמו איכותי ולא אני לא מפרסמת אותם בכך זה פשוט טעמי שלי .

50 גרם צימוקים רכים .זה מוסיף מאוד לטעם האיכותי של המלית.

למריחה ופיזור-

50 גרם זרעי פשתן

ביצה קטנה טרופה במעט מים .

ההכנה-

מקרמלים את הבצל בשמן עד שנוזליו מתאדים מוסיפים מלח פלפל וסוכר חום .

ממשיכים לאדות על אש קטנה שהבצל יתרכך ויתקרמל היטב .לוקחים כף משמן הטיגון

ובמחבת אחרת מטגנים את הבשר בכף השמן הזו שישנה את צבעו ומוסיפים אותו לבצל המוכן

את הכבד צולים בגריל עד שישנה צבע ומעבירים למעבד ומעבדים לקצוץ .אפשר גם ידנית למי שאוהב גושישים.

מאחדים את התערובת בזהירות ומצננים לטמפרטורת חדר .טועמים ומתקנים תיבול .

מוסיפים את הביצה הטריה והטריאקי ובוחשים שוב .

ההרכבה -

מרדדים דק את הבצק -1/2 סמ לערך

חותכים לריבועים .

ממלאים בכף מהמלית וסוגרים למשולש יפה .במזלג מהדקים קצוות וכך יש גם צורה יפה וגם המלית לא תפתח את הבצק .

מניחים על נייר אפיה בתבנית גדולה .

מורחים ביצה טרופה ומפזרים מלח גס וזרעי פשתן  או מה שאוהבים .שומשום,קצח וכו .

אופים בתנור חם 180 מעלות כחצי שעה או עד שהם זהובים .

מגישים עם סלט וטחינה ומתענגים.

באחריות חברה רוצווו.

ארוחת פינוק בדרך.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה