הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 551

החל ממאי 2014

 

 

קינוח שמנת וקפה בריסטה ברוטב שוקולד חם

סמיפרדו – רק המילה עושה לנו חלושס.

קינוח קפוא למחצה,קטיפתי כגלידה משובחת ומוגש עם רוטב שוקולד חם היש טוב מזה .?

הודעה על אורחים אהובים שמגיעים אלי תיזזה אותי למטבח להכין את העילוי הזה . עבודה של 10 דקות וכאילו שרצתי במטבח שעות.

טוב מראה עניים ואחר כך הטעם המופלא וכשיש קפה ושוקולד בעניין תענוג .

כשהגשתי לשולחן בסבר פנים רציני מיד התנצלו שגרמו לי להכנס למטבח ואני… הסתובבתי וחיוך קטן היה על שפתי ..

נו באמת.

אז לכו להכין השבת כבר בפתח וטוב שיהיה כזה במקרר .

תכינו -

לתחתית – ביסקוויטים -שוקולד-קרמל-לוטוס מה שיש בבית ואוהבים אותם+כוס חלב  לריפוד תבנית חלה גדולה .

4  מיכלי שמנת חמוצה

2 מיכלי שמנת מתוקה + כף אבקת סוכר

5 כפות אינסטנט פודינג וניל לבן צחור .

1 שקיק ג’לטין מומס בכוס חד פעמית קטנה חלב רותח או מים

1 כף קפה נמס טייסטר צ’וייס בריסטה – זה שחיברו לו את הנס עם הקפה ויצא טעם מטריף .או כוסית קפה שקורר היטב.

ההכנה-מרפדים תבנית בביסקוויטים מורטבים בחלב .

בקערה גדולה מניחים את כל החומרים חוץ מהשמנת וכף אבקת הסוכר

לזכור להמס את הג’לטין בחלב החם ולקרר מעט משהו כמו 10 דקות .

מקציפים יחד הכל.

בקערה נוספת מקציפים שמנת וכף אבקת סוכר לקצפת סמיכה ומקפלים אותה למסה הקודמת בזהירות .

מעבירים לתבנית החלה מכסים בניילון נצמד ומעבירים להקפאה לשעה לפחות .

המסה לא צריכה להתאבן …שלא ישברו לנו שיניים .

 

לרוטב-לפני ההגשה בלבד כי הוא אמור להשאר חם.

200 גרם שוקולד -אני ערבבתי מריר וחלב

1 מיכל שמנת מתוקה

2 כפות ליקר שאוהבים (קפה,דובדבנים או אפילו בייליס)

בסיר קטן ממיסים בעדינות  שוקולדים ושמנת מוסיפים ליקר ושומרים חם לפני ההגשה בלבד.

לפיזור אם רוצים תותים ,פירות יער או דובדבנים – לא חובה.

ניתן להוסיף לתחתי הקינוח פקאן סיני גרוס או שקדים מקורמלים .

תגישו ותעמידו פנים שעבדתם שעות ובסך הכל יש לרחוץ 2 קערות מקצף וסיר לרוטב.

תתענגו ואל תספרו לאף אחד כמה קל .

 

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה