הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 551

החל ממאי 2014

עוגיות בוטנים וחמאת בוטנים

יושבים בסלון וצופים בטלביזיה כשבחוץ קור אימים וגשם שלא מפסיק?

בא לכם משקה חם? ברוררר

ומה עם משהו נעים לנגוס בו?

עוגיות קטנות מתקתקות מצופות שבבי בוטנים פריכים .זהו.לכו להכין .

יש להן טעם של עוד ומי שמת על במבה פשוט יזרח -רק זהירות מאלרגיים לבוטנים כי יש לי אחת כזו בבית .

להחומרים לבצק -

500 גרם קמח לבן או מלא

150 גרם חמאה/מחמאה לפרווה

5 כפות חמאת בוטנים (תומר מייבאים אחת מעולה ובהמשך תמונה שלה)

150גרם סוכר

1 שקיק אבקת אפיה

לציפוי-

50 גרם שבבי בוטנים (אפשר גם יותר למי שמכור)

1/4 כפית קינמון

סוכר חום בהיר .

 

במעבד מזון או ידנית יוצרים במהירות בצק מהחומרים האמורים .

מוציאים מהמעבד ויוצרים גלילים בעובי 3 ס”מ בידיים משומנות

עוטפים היטב כל גליל ומצננים במקרר לשעה למיצוק החמאה .

מוציאים מהמקרר וחותכים כל גליל לפרוסות של ס”מ וחצי .(1 וחצי)

בקערית מערבבים שבבי סוטנים סוכר וקינמון .

פוחסים כל עוגית בקערית והציפוי ידבק להן .

אופים 15 דקות בחום 180 מעלות (הכי טוב בטורבו)

אם צריך עוד בודקים ואופים כי כל תנור ופעולתו וחומו.

מקררים היטב ואורזים בקופסה אטומה .

בערב כשכולם יתאספו בבית שלפו את הקופסא וכולם יתעלפו…

וכך נראית חמאת הבוטנים הטעימה הזו . חפשו אותה על המדפים.

תהנו .

https://api-mail.walla.co.il/email/1880578288/attachment/*5D346653F661

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה