הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 544

החל ממאי 2014

עוגות פרג אישיות בקצפת וחלבת פקאן

http://images.saloona.co.il/leazohar/files/2017/01/gnn6jt6nv7dffl8v2ld.jpg

כשיש לי אורחים חשובים אני אוהבת לפנק אותם כמו שסבתא היתה עושה ומכינה עוגות אישיות .

כל אחד קיבל טיפול אישי ונהנה ממנתו .

את העוגות הללו הכנתי משילוב של מתכונים שאנינושאת עמי .

יש בהם מאירופה וגם מארץ ישראל שלי -חלבה טובה עם פיסטוקים .

כשהכנתי אותם החבאתי מכוסה במקרר שלא יראו את ההפתעה וכשפתחתי העניים נפערו ובחיי שאף פירור לא נותר .

תכינו בתבניות קטנות כשהסעודה דשנה ובגדולות יותר כשזה “לקפה ועוגה”

מובטחת לכם שיחה ותשומת לב ליצירה הזו .

 

 

לעוגות הפרג האישיות עם קרם חלבה פקאן של ממלכת החלבה
צריך-
1 אריזה של קמח תופח (350 גרם)
4 ביצים גדולות
1 מיכל שמנת חמוצה
במיכל הריק של השמנת חמוצה ממלאים שמן חמניות, או שמן תירס (להכנת מתכון פרווה), או 150 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר
2 כפות גדושות פרג טחון
1 כפית קליפת לימון מגוררת דק
2 מכלי שמנת מתוקה
200 גרם חלבה עם פקאן סיני של “ממלכת החלבה” – מפוררת דק בעדינות לפירורים דקים בעזרת הידיים

לסירופ להרטבת העוגה צריך-
200 מ”ל מים
200 גרם סוכר
1 שקיק סוכר וניל
כמה טיפות מיץ לימון
קורט מלח
3 כפות ליקר כלשהו אני הוספתי ליקר שקדים.
מכינים את הסירופ בסיר קטן ולא מסמיכים אותו.


להכנת העוגה-

  • בקערה גדולה שמים קמח תופח, ביצים, סוכר, שמנת חמוצה, שמן או חמאה, 2 כפות פרג וכפית לימון מגורדת. מעבירים לתבנית בינונית 20/30 ס”מ. אופים את העוגה עד שהיא מזהיבה.

 

להכנת הקרם-

  • מקציפים את השמנת מתוקה ומערבבים אותה בעדינות בתנועות קיפול עם פירורי החלבה עם פקאן שפוררנו דק בידיים.
  • מצננים את העוגה וחותכים אותה למנות אישית בעזרת חותכן מתאים, או אופים את העוגה בתבניות אישיות לסברינה.
  • כל מנה אישית חותכים באמצע כך שייווצר “כריך” המחובר בקצהו. מרטיבים בסירופ את 2 החצאים בעזרת מברשת.
  • פותחים בזהירות כל כריך ומורחים קצפת על החצי התחתון וסוגרים. מורחים קצפת גם על החצי העליון ואת שאריות העוגה מהחיתוך מפוררים ומפזרים בעדינות על הקצפת. מקשטים בדובדבנים.
  • מקררים היטב לפני ההגשה .
  • תהנו.

http://images.saloona.co.il/leazohar/files/2017/01/gm78w4cnnj72q0p1azzc.jpg

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה