הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 552

החל ממאי 2014

אסאדו בתותים

אסאדו בתותים לבלוג

 

שאלוהים יעזור לי

כמה שאני אוהבת בשר וכשמדובר באסאדו אז בכלל.

זכור לי בילדותי אבא מופיע עם ארגז ענק מלא בשר טרי וחותך ומסדר לאמא למנות.

אבא היה קצב ואהב להתעסק בכך .

היתה לו סכין דקה וחדה שאף מותג לא ישווה לה והוא הוריש לי אותה.

יום אחד הגיע עם שק בשר טרי ובסקרנותי כי רבה שאלתי מה יש שם כי ראיתיו נלהב .

אז כך הוא אמר- פה יש שפונדרה הכי טובה שראיתי .

טוב פעם קראו לאסאדו שפונדרה ועקב היצע וביקוש ויחסי ציבור גברת שפונדרה הפכה לאסאדו ובהתאם גם המחיר עלה.

אבא הוציא, חתך וסידר את הבשר ובאותו שישי חגגנו במיוחד הוא ואני -קרניבורים בע”מ על צלי מטריף.

והשבוע הועלה בסלונה פרוייקט תותים ומי אם לא אני מלכת השונה תיתן לכך טוויסט משלה .

קנינו אסאדו טרי והגיע זמן הניסוי.

ודרלינג שלי מת על ניסויים כאלו אז היידה .

קנו 2 קילוגרם אסאדו חתוך למנות .

תכינו ריבת תות טריה לא מתוקה מדי ותוסיפו לה צ’ילי שום וחומץ תפוחים ותראו איזו חגיגה תהיה לכם.

מכינים אותה מחצי קילו תות טרי,200 גרם סוכר לבן,שקיק סוכר וניל,מיץ מחצי לימון .

מניחים את הסוכר על התותים לילה קודם או כמה שעות.מביאים לאחר מכן לרתיחה ומוסיפים סוכר וניל .

מועכים למחית בבלנדר מוט ואם הם קטנים אפשר להשאיר שלמים.

חמש דקות לפני סיום הבישול בוחשים פנימה מיץ  מחצי לימון טרי.

למי שלא בא להכין ריבה מוזמן לקנות איכותית וליצור מרינדה לבשר שלנו.

לכו להכין כי שבת מתקרבת.

צריך 2 קילוגרם אסאדו חתוך למנות .

2 בצלים ענקיים חתוכים לקוביות .

מעט קמח לקימוח ומעט שמן לטיגון – אני משתמשת בחמניות .

בסיר גדול שחממנו על האש עם מעט שמן מקפיצים את הבצל ומשחימים מעט .

מוסיפים את הבשר וסוגרים אותו  טבול בקמח ומנוער .

מוסיפים 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים תיבול שאוהבים – אני הוספתי אבקת מרק טובה ללא מונוסודיום,מלח,פלפל שחור וכף גדושה שום כתוש.

מוסיפים 3 ענפי סלרי יפים .

כף סוכר חום .

מבשלים עד לריכוך הבשר .

מצננים לטמפרטורת חדר ומסננים מנוזלים .

סוד קטן כזה מרק אני מבשלת בסיר פסטה גדול ונותר רק להרים ולסנן נוזלים.

בקערית מכינים את הציפוי שלנו -

250 גרם ריבת תות

3 כפות חומץ תפוחים

כף טריאקי של אוסם כי הוא הבריא והאיכותי מכולם

חצי כפית או יותר פפריקה חריפה מעושנת ואם אין אז רגילה

חצי כפית פפריקה מתוקה

כפית גדושה שום כתוש

רבע כוס נוזל מהמרק שלנו .

ממיסים את הריבה במיקרו בלי להביא לרתיחה ומערבבים עם שאר החומרים .

מורחים על הבשר שלנו שסידרנו בתבנית נוחה .

אופים בתנור חם 180 מעלות עד שהכל משחים אבל להשגיח שלא ישרף כי הסוכר שבציפוי נוטה להתקרמל .

מגישים חם עם מפיות נייר.

תופסים מהעצם ומתמוגגים.

בתאבון .

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

Thumbnail

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
Thumbnail

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 6 years
Thumbnail

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה