הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 551

החל ממאי 2014

שניצלים שניצל ותוספות

שניצלים מעלפים

שניצל כהלכתו לפי תורת לאה .

 

אז ככה…

 

אני לא משתמשת בקמח לקימוח …אנחנו לא אוהבים פשוט…

 

אני כן משתמשת בפירורי לחם שלי  שגרסתי לבד מחלות שנותרו משבת,לחמניות שנותרו יתומות עם שומשום

 

ואם בא לי אז גם מתבלת כל פעם במשהו אהוב  אחר

 

פירורי לחם נוספים הם פירורים מלחם טרי- כן כן במעבד מזון מפוררים דק ומשתמשים בדיוק כמו ביבשים

 

משהו שלמדתי בעבר משף אבי שטייניץ הענק. יוצא ציפוי פריך לעילא ואם מוסיפים לפירורים ירק קצוץ אז בכלל יש מעדן…

 

 

השניצל שלי תמיד יהיה עבה ולא דקיק ,אנחנו אוהבים להרגיש טעמו של הבשר ולא טעם נייר ,

 

הוא נטבל בביצים טרופות עם מעט חרדל טוב פעמים עם גרגירים ופעמים דיז’ון חלק ויש עוד טעמים וכולם נפלאים-

 

עם חזרת או דבש וכולי .

 

אפשר אפילו להשאיר את השניצלים הפרוסים בשקית ניילון נקיה שתכיל את כולם עם בלילת הביצים המתובלת .

 

אפשר להוסיף לבלילה תבלינים שאוהבים.

 

אני לא ממליחה לעולם כי חזות העוף בארץ מוכשרים ומלוחים כבר…

 

מוציאים מהמקרר חצי שעה קודם שלא יהיו קרים מדי

 

טובלים בפירורי לחם כאמור למעלה ומיד לשמן רותח.

 

מזהיבים .

מוציאים מיד לצלחת מגישים חם עם תוספות ליד ורטבים שאוהבים 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה