הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 551

החל ממאי 2014

 

 

 

 

 

קצת שינוי לא מזיק

 

פתיתי אורזו – פתיתים בצורת אורז

 

שודכו לשעועית ירוקה חתוכה

 

בצל ו…טריאקי לטוויסט מזרחי

 

והטעם …לעילא

 

 

אז ככה מכינים

 

שקית שעועית ירוקה חתוכה קפואה .להפשיר ולשטוף

 

בצל גדול בקוביות להשחים

 

שקית פתיתים בצורת אורז

 

כף גדושה אבקת מרק או ציר בשר ביתי

 

פלפל שחור גרוס גס

 

3 שיני שום פרוסות

 

כמה כפות טריאקי של אוסם בלבד.הוא הטעים והאיכותי ביותר בלי סוכרים ותוספות מיותרות

 

מים לכיסוי התבשיל

 

מעט שמן לטיגון הבצל

 

מלח לפי טעם

 

 

מטגנים הבצל להשחמה במעט השמן

 

מוסיפים את פרוסות השום

 

מוסיפים את הפתיתים ומטגנים מעט יחד

 

מוסיפים את המים  ואבקת המרק ומביאים לרתיחה .מנמיכים אש ומבשלים 5 דקות.

 

מוסיפים את השעועית המסוננת ומבשלים יחד עד שהפתיתים מוכנים וכמעט לא נותר רוטב בתחתית.

 

מוסיפים טריאקי לפי הטעם .

 

אני הוספתי חצי כוס חד פעמית שזה בערך 4 כפות

 

מגישים חם עם גבינה מגוררת מעל…את הגבינה אני משאירה לטעמכם אני השתמשתי בקשקבל.

 

ניתן להכין עם בשר טחון כמו בולונז בלי העגבניות …

 

פתיתים עם שעועית ירוקה

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה