הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 551

החל ממאי 2014

אטריות שחורות

אטריות – מזון זמין ובריא שמוגש לספורטאים כפחמימות זמינות ובריאות לגוף,

לחולים עם מרק העוף כשלא ניתן לבלוע מזון מוצק

לילדים כי אוהבים לגרוף את אטריות בשאיפה לפה ולהתלכלך ברוטב …

אלא שכאן נצא קצת מהשגרה למחוזות אחרים טעימים לא פחות .

המתכונים קלי הכנה ולא מצריכם זמן בישול רב.

מצרכיהם זמינים ואהובים על ילדים וגדולים כאחד.

משהו מהמזרח הרחוק …אטריות אורז שחורות

אטריות אורז שחורות עם חזה עוף וירקות.

המצרכים – חבילת אטריות אורז שחורות  (ניתן להשיג בכל מקום סופר או חנויות טבע)

לבשל לפי הוראות ההכנה המודפסות רק דקה שתיים פחות ..

בצל קטן קצוץ

מעט שמן להזהבת הבצל

כף גדושה רוטב טריאקי(אני משתמשת באוסם )

לעוף והירקות –

500 גרם חזה עוף עדיפות לפילה ,חתוך לחתיכות ביס

כמה כפות קמח רגיל לפיזור על חזה העוף

חצי שקית פול קפוא

סלסילת פטריות שמפיניון טריות

200 גרם דלעת בקוביות של 1X1 או יותר גדולות במעט לפי בחירתכם

בצל גדול חתוך לקוביות

3 שיני שום פרוסות

מעט שמן לטיגון

כוס מים -200 מיל

תיבול –

חופן כוסברה קצוצה ולמי שלא אוהב אז סלרי (פטרוזיליה לא מתאימה לכאן)

חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי

רבע כפית פפריקה חריפה או קצה פלפל חריף טרי קצוץ .

צ’ילי מתוק לפי טעם או כפית סוכר חום כהה

מלח לפי טעם

טריאקי רבע כוס ועוד כף גדושה לאטריות

אופן הכנת האטריות  –

את האטריות לבשל ממש לפני ההכנה במי מלח ככתוב בהוראות

מסננים ולא שוטפים .משאירים רבע כוס ממי הבישול

מטגנים בצל קטן קצוץ במעט שמן להזהבה מוסיפים לאטריות ובוחשים יחד

מתבלים בפלפל שחור ומוסיפים את מי הבישול.

מוסיפם טריאקי ומבשלים כדקה .

מסירים מהאש .

אופן הכנת העוף והירקות –

במחבת גדולה מטגנים את  פילה העוף הטבול בקמח מספר שניות מכל צד.

שומרים חם

מוסיפים לשמן את הבצל ומזהיבים אותו ,מוסיפים את הפטריות ומזהיבים אותן מעט,

מוסיפים  את שיני השום לטיגון קצר ,מוסיפים את הפול והדלעת ומטגנים דקותיים ,מוסיפים תבלינים ומים ומביאים לרתיחה.

מבשלים 10 דקות וטועמים .

מתקנים תיבול . מבשלים עוד 10 דקות .

הרוטב יסמיך מהקמח שמצפה את חתיכות העוף.

להגשה-

מסדרים בשולי הצלחת אטריות במעגל ובאמצע את תבשיל העוף.

מגישים חם .

בתיאבון .

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה