הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 551

החל ממאי 2014

סלט קינואה

תמיד טענתי שזרעונים הם אוכל לציפורים אמה מה כנראה שזה בריא כך מספרים .

בדיוק קבלתי לדגום קינואה אורגנית  של  חברת תבואות, – שמתמחה במוצרי מזון אורגניים באיכות משובחת.  (היתרון של מוצרי תבואות– שהם אורגניים – ונקיים מחומרי הדברה וכימיקליים מזיקים).

 נלך על זה .

נשפר טעמים

נראה איזו ציפור אהיה אמרתי לעצמי

אבל ואבל בגדול הופתעתי

קראתי הוראות  ,הפנמתי ובראש כבר תכננתי רוטב .

בישלתי אותה ככתוב בהוראות על גבי האריזה והכנתי לנו סלט חמים לארוחת הערב .

תקשיבו זה אפילו טעים מאוד .

קנו לכם אריזה לכו להכין רבע שעה של בישול,תיבול ויש סלט לארוחת ערב קיצית .

כוס קינואה מבושלת בשתי כוסות מים וחצי ומעט מלח .

לרוטב –

בצל קטן פרוס (הכי טעים שאלוט שיש בו טעם בצלי ושומי יחד)

2 עגבניות גדולות ועסיסיות חתוכות לקוביות גדולות

מלח (השתמשתי במלח מתובל של מלח הארץ)

מעט שמן חמניות .

אם רוצים אז גם פטרוזיליה קצוצה או ירק אחר.

משהים את הסלט עד לבישול הקינואה וצינונה לפושר כך נוצר רוטב בתחתיתו .

את הקינואה הפושרת מתבלים ב2 כפות טריאקי של אוסם-כי אין בו סוכרים וחומרים מיותרים

מעט שמן חמניות פלפל ומלח לפי טעם ומעט חומץ הדרים פשוט .

וחופן אגוזי מלך קצומים גס (אפשר כל אגוז אחר-בוטנים,שקדים לוז ופקאן)

מסדרים מנה בצלוחית עגולה ומהדקים .

מעבירים לצלחת ההגשה ומקשטים ברוטב שנוצר בסלט העגבניות את הזרעים מניחים מעל כיפת הסלט

מקשטים באגוזים

בכף מעבירים רוטב מהסלט מסביב לכיפה ומניחים מעט סלט ליד.

את שאר הסלט מגישים ליד ונהנים מארוחה שווה בלי לעמוד במטבח זמן רב בחום.

תענוג

 תבואות - קינואה רויאל אורגנית  צילום  - אנטולי מיכאלו

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה