הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 551

החל ממאי 2014

אטריות דלעת

אטריות דלעת 2

דלעת ספגטי בחמאה לתנור

ספגטי הוא ספגטי הוא ספגטי לא?

אז זהו שלא .

ישנה דלעת חמודה שתוכה חוטים טעימים ומתקתקים

היות ודומים הם לספגטי היא מכונה דלעת ספגטי.

אם תחתכו אותה כשהיא לא מבושלת לא תראו זאת ,אבל אם תבשלו בסיר מים או בתנות נפרדים לכם אטריות ספגטי כתומות וטעימות .

תכינו רוטב טעים ושלבו יחד ואתם על הגל.

רוטב מתוק או מלוח ישתלבו מצויין

רוטב אסיאתי או איטלקי נותן טעם מטורף .

בולונז כל כך טעים עם הדלעת שלא תאמינו .

והפעם בחרתי בספגטי מתוקים בחמאה ומייפל אמיתי .

קונים דלעת במשקל קילוגרם אחד שקליפתה כתומה ומבהיקה .

אופים שלמה בתנור על הרשת עם תבנית מתחת למניעת נזילה ממנה .

האפיה בחום 180  מעלות כשעה.

מוציאים מהתנור חוצים וקולפים הקליפה יורדת כמו גרב .

מנקים זרעים.מפזרים את הספגטי שנפרדים לנו על תבנית אפיה מצופה נייר אפיה

מפזרים סוכר חום,קינמון ומנקדים בחמאה .

אופים שוב עד שהסוכר והחמאה נמסים ומזהיבים

מוציאים מהתנור ,מקררים מעט ומגישים עם מייפל אמיתי ואפשר גם עם קצפת או גלידה .

זה כל כך טעים .מבטיחה .

אגב אני מתכננת למלא איתה בבצק עלים חמאה או דפוף (שמרים עלים )

יהיה טעים פה.

חכו.

דלעת ספגטי מפוררתדלעת ספגטי

תמונת הדלעת השלמה נלקחה מאתר אינטרנט .

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה