הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 551

החל ממאי 2014

פילו בכרוב בצלחת

פילו בכרוב על עלה פתוח

פילו וכרוב תומר

 יש לי תכונה יוצאת דופן

אם מתחשק לי משהו לא יעזור .אמצא דרך להכין אותו

כך קרה לי עם החשק לאגרול

וזה רק בגלל הבצק של “תומר”

כבר זמן מה מנסה להגיע לבצק יופכה.בצק טורקי דקיק דומה לפילו רק שהוא עבה יותר.

הטורקים ממלאים אותו בכל מלית אפשרית כשהי כהי היא מלית הגבינה או הבשר .

בדרך כלל בצק זה מצוי במקררים בחנויות מתמחות ואז ראה פלא לפני זמן קצר בביקורי בסופר האהוב עלי ליד דוכן הלחם

מצאתי את האוצר הבלום הזה.

בצק ללא קירור בואקום והוא נשמר יופי ומחכה לי לשעת כיף .

בכלל את המוצרים ש”תומר” מייבאים אני אוהבת .הם זמינים במחיר מצויין ובמגוון רחב .

הם לא משלמים לי על פרסום אבל מפרגנת להם כשיש מוצרי צריכה טובים כאלו .

קניתי לי מהבצק והנחתי במגירה .

ביום שישי האחרון החליט אחי להפתיע את ביתו בימולדת מוקדם והתבקשתי להופיע.

טוב מה לוקחים איתי לארוחת הערב?

בידיעה שאחייניתי צמחונית צץ לי רעיון המאפה הזה .

חבילת הבצק נשלפה ממגירתה

הפשלתי שרוולים והיידה לעבודה.

מאחר וכולנו מתחברים לתיבול אסיאתי הלכתי על זה והמלית היתה כמו מלית לאגרול רק משודרגת .

אז קבלו אותה .קלה להכנה ,קלה לעיכול בחום הזה והכי חשוב טעימה להפליא .

לכו למטבח מובטחת לכם הנאה .

צריך לקנות חבילת בצק אחת והיא מספיקה ל-4  רולים גדולים  שמחלקים למנות.

למלית –

כרוב בינוני חתוך לאטריות דקות

סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות (אם אין גם קופסה תהיה טעימה וכן אני אוהבת אותן)

בצל גדול חצוי ופרוס דק

ירק שאוהבים – אני מתה על כוסברה

ניתן להוסיף גזר מגורר גס (אחייניתי פשוט לא אוהבת)

שמן לטיגון ומריחה

לתיבול-טריאקי ,פלפל שחור ,מלח סוכר חום מעט וצ’ילי מתוק או חריף לפי טעם .

כמו כן גם כפית אבקת מרק עוף שתסמיך את הנוזלים שנותרו ותיתן טעם .לא חובה ואפשר גם כפית קורנלור מומסת במעט מאוד מים.

מקפיצים בשמן את הבצל שאליו מוסיפים פטריות ולאחריהן כרוב.

מקפיצים ומאדים יחד .

מתבלים,טועמים ומתקנים תיבול

מוסיפים את אבקת המרק או הקורנפלור.

מקררים היטב. זאת כדי שהעלים לא יקרעו לנו.

פותחים בזהירות עלה עלה של בצק

ממלאים מלית וסוגרים כמו אגרול לכרוכית גדולה .

מניחים אותן בתבנית אפיה .

מורחים במברשת שמן או מתיזים אם יש.

אופים להזהבה בתנור חם 180 מעלות ואני מעדיפה טורבו .בודקים שישחים ומיד החוצה כי הבצק נשרף מהר.

אוכלים חם עם רטבים ליד.

חמוץ מתוק,צ’ילי או מה שאוהבים .

ניתן להפוך את המנה לבשרית בתוספת רצועות חזה עוף או בשר טחון מטוגן ומפורר .

תתענגו זה מובטח.

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה