הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 540

החל ממאי 2014

עוגות מקמח שמרים כשר לפסח

עוגות מקמח שמרים כשר לפסח

אלו לא באמת עוגות שמרים בטעם של עוגות שמרים

הכינו לנו תחליף ארוז בשקית וזה בסדר מבחינתי מפני שהטעם אינו אותו טעם

למה לא להינות מכל העולמות למה?

הכינו עבורנו תערובת שהצליחה וגרמה לי לאושר גדול.

אוירת החג נפלאה ומזכירים ושרים את ההגדה .

תגידו אז ישבו באוהלים במדבר …ואכלו את המצות או הנן שלהם ברוחות מלאות חול.

הייתם עושים זאת? לא.

היתם יושבים בחושך במדורה? לא

אז הקלו עלינו את החיים.

ואני הולכת לתת לכם משהו טעים לקבל בו את ערב החג והשבת .

עוגות שמרים .כן כן

תכינו לכם ושבו ותהנו עם המשפחה על קפה טוב או תה ועם אפשרות לפרווה במקום חלבי למי שרוצה .

היידה למטבח.

צריך –

2 אריזות קמח שמרים כשר לפסח

4 ביצים

2 כוסות חד פעמיות לשתיה קרה סוכר לבן

כוס  חד פעמית שמן צמחי .השתמשתי בחמניות או 100 גרם חמאה רכה

2 שקיקי סוכר וניל

מים כמה שתופס לבצק נעים לעבודה.

ההכנה-

מקציפים את הביצים  השלמות עם הסוכר לקצף קשה עד כמה שניתן

מוסיפים את שאר החומרים ומים פושרים ליצירת בצק נעים ורך מעט  (בערך 2 כוסות חד פעמיים)

מכסים היטב ומתפיחים כשעה לפחות.

לשים את הבצק על מעט קמח שמרים מפני שהוא  קצת דביק. מחלקים לשניים.

משמנים את הידיים ומורחים את הבצק במעט שמן.

מרדדים כל חלק לעלה וממלאים במלית האהובה עליכם

מגלגלים ופורסים כל כרוכית לפרוסות עבות של 5 ס”מ.

מסדרים ברווחים מפני שהן תופחות .

למליות – ממרח תמרים,אגוזים למיניהם.אם יש ילדים קטנים אז ללא פיצוחים כדי שגם הם יהנו.

קינמון וסוכר למי שאוהב.

שוקולד  שאוהבים( הכי טוב השחר כי הוא לא נוזל)

גבינה לבנה,סוכר לפי טעם ,חלבון ביצה וכף קמח תפוחי אדמה ליצוב.

את העלה השני לא פרסתי ופשוט מולא במלית של תפוחים שבושלה עם סוכר ,קינמון ,קליפת לימון  וכמה טיפות מיץ.

המלית קוררה היטב ולפני המילוא ערבבתי בה כף קמח תפוחי אדמה שתספוג לחות מיותרת ותסמיך אותה.

למריחה ביצה טרופה במעט מים.

מתפיחים עד שהנפח מכפיל עצמו .

אופים בתנור חם 180 מעלות – אפיתי בטורבו כ-20 דקות. אבל כל תנור והחום שלו אז להשגיח.

מקררים ומפזרים אבקת סוכר או מורחים בסירופ לגלזורה נעימה.

החיים בארץ מספיק מסובכים למה לסבך אותם יותר – תהנו מכל ביס .

חג שמחחחחח

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה