הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

 

סברינות של פסח

מיד כשקניתי את קמח השמרים החדש שיצא לשוק והוא כשר לפסח תכננתי נסיונות

 

מתוקים

 

מלוחים

 

לביבות?

 

הפור נפל על מתוקים כי הייתי ממונה עליהם לליל הסדר וחוץ מזה ביתי בכורתי חלמה על סברינה…

 

בתחילה חשבתי על סברינה גדולה אבל מאחר וכל ילדיהם של אחים שלי שמתים על המתוקים שלי היו בערב המיוחד הזה

 

ההחלטה היתה על יחידות חמודות ומתוקות שפשוט נחטפו .

 

מה שכן למדתי שילדים אוהבים ריבה חלקה אז עבורם קושטו גם כאלו .

 

אפיתי אותן והשקיתי אותן ,מרחתי בריבה

 

את הקצפת והקישוט לקחתי בצידנית קטנה מפני שהן תהרסנה בנסיעה .

 

ההכנה פשוטה ,הטעם נפלא

 

רוצו להכין ותפתיעו בגדול.

 

 

צריך לבצק-

 

5 ביצים בינוניות

 

2  כוסות חד פעמיות קטנות  לשתיה קרה סוכר לבן

 

כף תמצית רום

 

כוס חד פעמית שמן צמחי – השתמשתי בחמניות

 

2 כוסות חד פעמיות מי ברז

 

שקית קמח שמרים כשר לפסח

 

 

למריחה ריבה אדומה פשוטה

 

 

לציפוי- 3 מיכלי שמנת מתוקה 38% או לפרווה החליפו אותן בשמנת ריץ’ כשרה לפסח

 

2 שקיקי סוכר וניל + 2 כפות סוכר לבן

 

 

לסירופ- כוס וחצי סוכר ושתי כוסות מים חד פעמיות

 

2 כפות תמצית רום שקופה שיש בסופרים .

 

 

 

ההכנה-

 

מקציפים ביצים וסוכר לקצף כמו לעוגת לקח

 

מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים להקציף עד שהעיסה נפרדת מהדפנות..מנקים במרית וממשיכים ואם חסר מים מוסיפים.

 

 מקציפים כך לפחות 10 דקות.העיסה צריכה להיות רכה כמו לספינג’.

 

מתפיחים בקערה כחצי שעה .

 

 

ממלאים קוקוטים קטנים שמיועדים למאפינס מחצית מגובהן ומניחים לתפיחה של לפחות שעה מכוסים במגבת מטבח .

 

הן יכפילו את עצמן.

 

 

אופים בתנור חם 180 מעלות כרבע שעה שיאפו וישחימו.

 

 

 

בינתיים מכינים סירופ מכוס וחצי סוכר ושתי כוסות מים חד פעמיות

 

מוסיפים 2 כפות תמצית רום שקופה שיש בסופרים .

 

 

כשעוגות חמות מרטיבים בסירופ קר או סירופ חם על עוגות קרות.

 

 

בקערה מקציפים 3 מיכלי שמנת מתוקה עם 2 שקיקי סוכר וניל  ו2 כפות סוכר לבן

 

מורחים את העוגות בריבה פשוטה אדומה וחלקה  אחרי שהושקו בסירופ..

 

מזלפים את השמנת ומקשטים בריבת פירות או דובדבנים.

 

מקררים היטב ומגישים .

 

 

כמה פשוט ככה טעים .

 

 

סברינות של פסח 2

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה