הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

פלפלים ממולאים בשרפלפלים קלויים וקלופיםמלית בשר לחצילים

פלפלים – ממלכתו של המטבח הבלקני .

בכל בית פשוט נמסים מהם ומצאתי דרך הגשה טעימה במיוחד לחגים.

ממולאים בבשר ,אפויים ברוטב מתקתק וחמצמץ טעים

שיאו של הטעם הטוב.

אז תכינו פלפלים בשרניים בכמות הרצויה לכם ולדרך.

קולים אותם בגריל ,מקלפים ומשתדלים לשמרם שלמים כדי לגלגלם במלית

פורשים פלפל כזה.מניחים בו מהמלית ומגלגלים ועוטפים אותה.

בתבנית (השתמשתי בתבנית חלה רחבה וגדולה מאינגליש קייק)

מכינים את הרוטב.-

 במחבת מטגנים 2 בצלים בינוניים פרוסים וחצויים במעט שמן לשקיפות .

מוסיפים 2 כוסות מים רותחים,

אבקת מרק עוף, כפית סוכר חום גדושה ופלפל שחור ממטחנה.

פלפל לבן,מלח לפי טעם ו2 כפות רכז רימונים סמיך

מעבירים מעל הפלפלים .

אופים לא מכוסה בתנור חם ב-180 מעלות 30 דקות.בודקים ואם צריך אופים עוד מעט.

המלית שלי עשויה -מקילו בשר טחון .אם נותר ממנה תכינו כדורי בשר ברוטב או מטוגנים.

, 2 ביצים  טריות

כוס פירורי חלה שאני מיבשת וטוחנת לבד  או בפסח חצי כוס קמח מצה

.2 בצלים מגוררים גס

,2 שקיות אבקת אפיה

מלח ,פלפל שחור,  כמון,פפריקה מתוקה ומי שאהב אז חריפה ,מכל תבלין ככפית ומי שאוהב יותר מוזמן להוסיף עוד

חצי צרור כוסברה קצוצה דק(אפשר פטרוזיליה ואפשר חצי חצי)

,חצי כפית גבישי שום .

מלאו במלית הזו את הפלפלים או כל ירק אחר אהוב.

תהנו מהטעם המיוחד של המאכל.

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה