הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

תפוחי אדמה זעירים ממולאים ואפויים עם פלפלים קלויים קלופים וממולאיםתפוחי אדמה זעירים ממולאים

תפוחי אדמה תמיד טעימים אבל בפסח עדיף קטנים כי יש על השולחן כמות ענקית של מזונות ומספיק תפוחון או שניים כדי שישאר מקום בבטן.

מאחר ופסח מכינים תמיד יוצא דופן החלטתי להגישם ממולאים .אמה מה הריקון נעשה אחרת .

תפוחי האדמה בושלו במי מלח חצי בישול וכך האביזר המרוקן את הקישואים שימש לי פה יופי .

רוקנתי בעדינות מילאתי במלית .

הוספתי עוד כהנה וכהנה והמנה הקוטלת קנים יצאה נפלאות.

תכינו ולא תצטערו .

צריך

תפוחי אדמה זעירים מבושלים חצי בישול על קליפתם במי מלח- (אוכלים את הקליפה.)

מרוקנים בעזרת תפוחן שזה כמו מרקן קישואים רק שיותר עבה כדי שיהיה מקום למלית .

המלית שלי עשויה -מקילו בשר טחון

, 2 ביצים  טריות

כוס פירורי חלה שאני מיבשת וטוחנת לבד  או בפסח חצי כוס קמח מצה

.2 בצלים מגוררים גס

,2 שקיות אבקת אפיה

מלח ,פלפל שחור,  כמון,פפריקה מתוקה ומי שאהב אז חריפה ,מכל תבלין ככפית ומי שאוהב יותר מוזמן להוסיף עוד

חצי צרור כוסברה קצוצה דק(אפשר פטרוזיליה ואפשר חצי חצי)

,חצי כפית גבישי שום .

לשים כמו לקציצות וממלאים את תפוחי האדמה המנוקבים  בזהירות.

מסדרים בתבנית אפיה .

במחבת מטגנים 2 בצלים בינוניים פרוסים וחצויים במעט שמן לשקיפות .

מוסיפים 2 כוסות מים רותחים

אבקת מרק עוף, כפית סוכר חום גדושה ופפל שחור ממטחנה .

מוסיפים 2-3 כפות טריאקי של אוסם ובפסח רוטב לצלי ומנטפים הכל על תפוחי האדמה.

מפזרים מעל קוביות של פלפל אדום מתוק  טרי ובשרני חתוך לקוביות  ו2 עגבניות קטנות בקוביות.

מכסים בנייר אפיה ומעליו נייר אלומיניום ומהדקים היטב. .

אופים 40 דקות בחום של 180 מעלות  ומסירים כיסוי לעוד30 דקות הזהבה על 150 מעלות חום.

תפוחי האדמה יהיו רכים כי כבר בושלו במי המלח ולא צריך יותר אפיה .

יש לבדוק ואם חסרים נוזלים להוסיף עוד.

להגיש זרוי בפטרוזיליה טריה קצוצה ולהנות .

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה