הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

 

קניידלך מטוגנים

כמו שהכרתם אני אוהבת אוכל עם טוויסט שלי אז לקחתי את הקניידל המסורתי והוא עבר אצלי שינוי.

קבלו אותם מטוגנים ופריכים ואם מניחים במרק יופיעו כמה מרקמים בפה .הטעם הנימוח של המרק וטעמם הקריספי והפריך של הכדורונים

שמובילים לחוויה אחרת.

אז קבלו את הקניידלך המטוגנים למרק

צריך-
כוס קמח מצה
כוס פתיתי תפוחי אדמה(פירה ללא תיבול – יש בכל סופר של חברות שונות)
כף בצל מיובש שיש בכל חנות תבלינים,

2 בצלים ירוקים קצוצים

חצי כפית פלפל שחור
כוס וחצי מים
2 ביצים
שקית אבקת אפיה
1 כפית מלח
שמן לטיגון .
מכינים בלילה מהרכיבים .משהים לספיגת הנוזלים לפחות שעה בקירור .
מכינים כדורים קטנים בגודל אגוז .
מחממים שמן עמוק בסיר קטן (כך לא מבזבזים שמן מיותר
מטגנים את הכדורונים שתופחים בשמן להזהבה .

ניתן לגוון בכל ירק שאוהבים -פטרוזיליה ,כוסברה ושמיר .

מגישים חם בצלחות וכל סועד מניח במרק שלו .

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה