הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

19/04/2016

גפילטע פיש

חמותי עליה השלום דאגה בפסח להכניס את כל הרגש והאהבה שלה באוכל שהכינה עבורנו.

היו לה מאכלים שרק מזכירים אותם הגיסים שלי דומעים כי כולם אהבו את הקולניות שלה,את ההכנה שלה ,הקניות המוקפדות והטעמים שהקנתה להם.

אחד מהם היה הגפילטע פיש הנפלא שלה .לימים כשכבר חלתה ולא יכלה הכנתי אותו אני והיא התמוגגה לה .התרווחה בכיסאה ואמרה שצריך לנשק את כפות ידי .

היתה לנו אהבה מיוחדת ותמיד הסתודדנו על מזון והכנתו .

היום אשתף במתכון של הגפילטפיש שלנו.אני אוהבת חמים עם חלה טריה ברגיל ובפסח בלי..

לעיסת הקציצות צריך-

ק”ג דג קרפיון טחון פעמיים. לבקש טחינה ללא האדרה ולבקש את ראש הדג שהוא השוס.

. 1 בצל גדול מגורר, מלח, פלפל לא לקמץ זה הטעם, פלפל לבן לפי טעם הוא חריף יותר

3-4 כפות קמח מצה לספיגת נוזלים מיותרים ולאחוד העיסה,

ביצה טריה.

ביצה קשה מגוררת.

כף או שתיים סוכר לבן

אבקת אפיה אחת כך העיסה תצא רכה ולא דחוסה.

עוד צריך למרק-

4-5 גזרים גדולים פרוסים לפרוסות עגולות של סנטימטר .

2 ענפי סלרי

2 בצלים חתוכים לפרוסות עבות

2 גרגרי פלפל אנגלי.

סוכר ומלח לפי הטעם יש שאוהבים מתוק יותר ויש פחות.

פלפל לבן ושחור.

מים לכיסוי .

מערבבים היטב הכל לעיסת הקציצות ומקררים אותה מעט .

בנתיים מכינים סיר ענק ובו מניחים את אדרות הדגים והראשים,מלח ,פלפל  ו2 גרגרי פלפל אנגלי,ולא לשכוח סוכר.

מרתיחים כשעתיים ליצירת ציר סמיך (שיהיה ג’לטיני אחר כך) ומסננים היטב .

מסדרים בסוטאז’ עמוק את פרוסות הבצלים וחלק מההגזרים הפרוסים.מוסיפים את המרק המסונן מעצמות הדג.טועמים ומתקנים תיבול .

מביאים לרתיחה ומנמיכים אש לבעבוע עדין.

מכינים קציצות לפי הגודל הרצוי מהעיסה שהתקררה לה בנתיים  מדביקים בלחיצה על כל קיצה באמצעיתה פרוסת גזר ומסדרים מעל הירקות  בזהירות .

מביאים שוב לרתיחה .מנמיכים אש להכי נמוכה .

מבשלים לפחות שעה על אש קטנה אחרי הרתיחה.

מקררים לטמפרטורת החדר .

במגש זכוכית שיכיל הכל בשכבה אחת יפה מסדרים את הקציצות  ומקשטים בפרוסות הגזר שלנו ואת הנוזל מעבירים במצקת בזהירות בצד שהקישוט לא יהרס

מכסים היטב בניילון נצמד ומעבירים לקירור .

מגישים עם חמוצים וחזרת ביתית ליד.

להכנת החזרת צריך –

קטע חזרת טריה בן 15 ס”מ מגורר דק

סלק גדול  מגורר דק,

סוכר,חומץ  לימון ומלח לפי טעם

מערבבים היטב ומשאירים במקרר לפחות יומיים.

תהנו.

גפילטע לבלוג

התמונה של ‏לאה זוהר‏.גפילטע בסיררוטב הגפילטע

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה