הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 540

החל ממאי 2014

עוגת שוקולד וחמאת בוטנים

 

המתכון של הדבר המדהים הזה שהבטחתי כי בא לי … הבטחתי לבני ביתי חלמתי על חמאת בוטנים ושוקולד

נותרו לי חבילות פתי בר שוקולד מריר ומהטוב מזה לעוגה כזו? היידה ביעור חמץ בטעם הכי מתוק.

 אז להלן עוגת ביסקוויטים עם חמאת בוטנים ושוקולדים .

תבנית עם מכסה של 30 על 20

ביסקוויטים ל-2 שכבות – פתי בר שוקולד

מעט חלב עם ליקר שאוהבים בתוכו לטבילת הביסקוויטים

לקרם – שכבה ראשונה

כוס חלב קר 150 מיל

1 כף גדולה (של סלט) גדושה חמאת בוטנים בדבש של בטר אנד דיפרנט

1 כף כזו שוקולד השחר החדש עם שני גווני נוגט – מהגוון הבהיר

1  מיכל שמנת מתוקה

1  אריזת אינסטנט פודינג וניל .

בקערה מקציפים את חמאת הבוטנים עם השוקולד בחלב שיהיה נוזל הומוגני .

מוסיפים שמנת ואינסטנט פודינג ומקציפים לקרם .

ממלאים אותו בין שתי שכבות ביסקוויטים שההרטבנו בחלב עם הליקר

קרם שכבה שניה –

 1 אריזה אינסטנט פודינג בטעם קפה

1 מיכל שמנת מתוקה

150 מיל חלב

מקציפים יחד ומצפים את השכבה השניה של הביסקוויטים

לציפוי החגיגה-

 ממיסים בקערית 2 כפות גדושות  חמאת בוטנים עם שברי בוטנים ,

2 כפות גדושות שוקולד השחר  נוגט מהצד החום

50 גרם שוקולד מריר 60 אחוז

כוס חד פעמית מלאה חלב

 ממיסים יחד במיקרוגל דקת  חימום או יותר לפי צורך לממרח הומוגני ודי נוזלי

מניחים בכפית ומכסים את שכבת הקרם השניה בזהירות .

 בסכין משוננת מסמנים ריבועים לחיתוך נוח …

מקררים היטב והכי טוב במקפיא .

מוציאים רבע שעה לפני ההגשה להפשרה .

מי שלא רוצה להקפיא להשאיר במקרר מכוסה וחתוך קר מאוד למנות

גרגרנים חובבי שוקולד וחמאת בוטנים ירגישו בחלום .

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה