הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

סירופה בלנקה

ואן אה וניר מוספירס סבתא שלי הרימה קול- היינו מגיעים אורחים בספניולית.

ואני קטנה חייכתי לי וליקקתי שפתיים.

למה? כי ידעתי שתכף תתחיל סבתא בהכנת ממתקים וכיבוד .

והכי חיכיתי לסירופה בלנקה.

לא היה כסף מיותר והממתקים והכיבוד נעשו מחומרים פשוטים בהמון אהבה שגם השאירה בזכרוני את הטעמים הללו .

היא נהגה להכין עוגות קטנות בצורת פירות ולצבוע אותם בדיוק עמו פירות.

עוגת לקח ענקית בסיר פלא שאת החלבונים הקציפה ידנית בכח רב עד שהלבינו ותפחו ברמות.

בחשה בעדינות את הקמח פנימה ואפתה.

ציננה וחתכה באמצעיתה . הרטיבה בסירופ טעים וציפתה בקרם  פטיסיאר שהכינה . קישטה בפירות או ג’לי אדום כי זה מה שהיה אז.

אבל יותר מכל ציפיתי לסירופה בלנקה

או בלו סלטקו כמו שקוראים לו הבולגרים

ממתק עשוי מסירופ סמיך  מוקצף בטעם גנעדן ואשתו  לפעמים נצבע ורוד ולעיתום נותר צח כשלג במיוחד לפסח כשהכל לבש לבן..

הוא תובל במי ורדים כי מה לעשות הבולגרים מתים על ורדים ובכל פינה תמצא לידם איזה שיח או תמצית.

וכולם קוראים לזה מי שושנים …נו שויין.

ציפיתי לקבל את הכפית האחרונה בסיר עם הסיר עצמו וללקק כמו חתלתול.

ישבתי על גרם המדרגות מסתתרת מעט שלא יבקשו לי לק.

סבתא נהגה להגיש את הממתק עם מים קרים ליד כוסות דקיקות ונפלאות שהוצאו מהבויידם וכפיות כסף מונחות בתוכן.

והפסח כולו שלכם בהנאה

המתכון של סבתא ז’נה שלי .

3 כוסות סוכר וחצי
2 וחצי כוסות מים
כפית וניל או טעם אחר שפעם לא היה …הכי טעים זה ורדים.
כמה טיפות לימון.
מבשלים סירופ סוכר סמיך שכשמטפטפים טיפה על צלחת יש כדור…הכדור נקרא פונטו-היינו נקודה.
מקררים שיהיה פושר ואז מקציפים היטב. זה הופך למין ריבה לבנה וטעימה.

לא להקציף חם מאוד כי זה לא ישרוד.

לאחסן בצנצנת עם מכסה כשמתקרר ולעולם לא בקירור.

מגישים בכפית עם כוס מים קרים ומלקקים בהנאה צרופה.

חשים כמוני בילדותי .ילדה אהובה של סבתא.

חגשמחחחח

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה