הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

 

מעמול לפסח

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

מעמולים כשרים לפסח?

מה לא ברור שיהיו כאלו? קינוח לכאלו שלא רוצים כובד אחרי ארוחה של פסח ויחד עם כוס תה מסודרים?

זה לא שגרתי ואתגר אותי להכין אותם ובמיוחד שיש לי את המצבט של סבתי הירושלמית .זה שיוצר את הצורה הזו נקרא מצבט ונהניתי לעבוד איתו כאילו ובדמיון היא היתה לידי מחייכת ומרימה מבט ממשקפיה אלי .

היה לה גם צחוק כזה מיוחד כשהיתה מרוצה ממעשי ונהגתי לנשק את ראשה הלבן מריחה ממנה את הבושם  החדש לחג,שקנתה לה המטפלת הערביה שלה -אנג’ל – מלאך .

ובאמת כעת היא מלאך . היא היתה דעתנית ומטופחת ובכל בוקר עיסו את רגליה ומרחו לה קרם ריחני ואני כשהגעתי אהבתי את ריחה . אני נושאת אותו באפי ובנשמתי .

היא היתה אלופת המאפים הקטנטנים הללו ועוד כמה כאלו וממנה למדתי אוכל ירושלמי מהו.

הורסיה שלי למעמול לפסח הגיעה ביום אחד של מחשבות כי עבורי מתכונים הם ריפוי בעיסוק וחידוד מחשבה

אז לכו להכין .בחיי שזה קל.

לבצק –
2 אריזות קמח תופח לפסח
כוס קמח תפוחי אדמה
חצי כוס קוקוס
חצי כוס סוכר ,כמה טיפות מי זאהר או מי ורדים
200 גרם חמאה רכה
3 חלמונים
200 מיל מים חמים- לא רותחים.

מכינים בצק מהחומרים ומקררים לפחות שעה להתמצקות החמאה (מרגרינה-מחמאה-)
מרדדים על משטח משומן וקורצים עיגולים
ממלאים במלית שאוהבים
תמרים קינמון ואגוזים
אגוזים כתושים,קינמון וציפורן,שומשום קלוי ומעט דבש או סוכר …
סוגרים לכדורון ומניחים על נייר אפיה בתבנית משטחים מעט וצובטים בצובטן את הדוגמאות.

או שמים בתבנית מיוחדת למעמול ולוחצים שתצא דוגמא.

אופים להזהבה עדינה בחום של 160 מעלות לכ 20 דקות בטורבו .אם צריך אופים עוד כמה דקות.
מקררים ומפזרים אבקת סוכר.

טעמן של אלו לא שגרתי כמוני אבל טעים מאוד .נראה לי שתצטרכו להכפיל כמויות.

תענוג.

חג מתוק שיהיה .

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה