הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 534

החל ממאי 2014

קינוח יום העצמאות

כשיינו ילדים  סבתא שלי נהגה להכין לנו קינוחים אישיים כי היא טענה שילדים אוהבים שלא נוגעים להם בצלחת…

האמת? היא צדקה ועד היום כילדה גדולה מאוד וכבר סבתא אני שונאת שנוגעים בצלחתי .

באחד הימים החמים לאחרונה בא לי משהו קר לקינוח והיות שזהו קינוח קליל ושקל להכינו זה מה שעשיתי והכנתי.

תהנו איתי

צריך-

מיכל גבינה לבנה קטן של טרה 5 אחוז – אנחנו אוהבים את טרה מפני שהיא סמיכה אבל אפשר של אחת מהחברות.

-חצי מיכל שמנת מתוקה

ומיכל שמנת חמוצה-

6 כפיות גדושות אינסטנט פודינג וניל

מקציפים יחד וממלאים המיכלים עד חציים זה מספיק ל 4 מנות יפות .

מכינים ג’לי בטעם פטל  או תות ועד שיצטנן מעט פורסים תותים ובננה.

מסדרים מעל קרם הגבינה.

ממלאים ג’לי שהצטנן מעט לטמפרטורת החדר מעל הקרם שהצטנן קודם לכן.

מציפים את הפירות בג’לי ומקשטים בפרוסת בננה מעל מקררים היטב .

ניתן להכין מראש וזה מחזיק יומיים לפחות מכוסה היטב במכסה,או אם מגישים בכוסות זכוכית יש לעטוף בניילון נצמד.

תהנו מכל כפית .

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה