הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 527

החל ממאי 2014

 

 

 

 

 

עוגת קרמבו תמונה לבלוג חתוכהעוגת קרמבו עם נשיקות בטעם אגוזים

עוגת קרמבו אגוזים חתוכה

עוגות לפסח? קצת בעיה לא? אז זהו שלא ויש כאלו שאפילו טעימות יותר כמו פה.

והקלות להכינן על זה אין מה לדבר . גייסתי את סופרמיקרו שלי לעניין ויששש

עוגת קרמבו אגוזים אלוהית
לתחתית
4 ביצים שלמות
1 אריזה אינסטנט פודינג שוקולד
חצי שקית אבקת אפיה וכף חמאה רכה
- להקציף יחד ולהעביר לתבנית אובלית בינונית מצופה נייר אפיה ול-6 דקות בדיוק ל…מיקרוגל .
להכין סירופ להשקות את העוגה בכוס מים רותחים +3 כפות סוכר וכפית תמצית רום.
לקרם- 2 חפיסות אינסטנט  פודינג בטעם אגוזים כזה שיצא לחג במיוחד או וניל עם כף גדושה אבקת קפה נמס(לא מגורען)אם אין אז להמיס מגורען בכף מים לפני השילוב במסה.
3 כוסות חד פעמיות שקופות לשתיה קרה מלאות חלב
1 מיכל שמנת קצפת 38%
מיכל גבינה קטן 250 גרם  5%
-שקית ג’לטין 14 גרם ומעט מים להמסתה -משהו כמו רבע כוס.
להקציף הכל יחד ללא הג’לטין.

להמיס ג’לטין  היטב במעט מים רותחים  ולקרר לפושר להוסיף אותו למסה.

להעביר על התחתית לישר במרית ולקרר היטב .

לציפוי – 100 גרם שוקולד מריר
חצי כוס חלב
חצי כפית קפה נמס מגורען
כפית תמצית ויסקי של מימונס או אחר שאוהבים.
להמיס שוקולד וחלב ,ואת הקפה המגורען בקערית במיקרו להוציא ולהוסיף תמצית ויסקי .לבחוש לממרח חלק.

לצקת מעל העוגה לקשט בקצפיות קטנות .אפשר להכין בבית או לקנות .

לקרר היטב מכוסה .

להגיש ולהתעלף.

תכינו ממחטות לנקות שפתיים…

למרנג ביתי 3 חלבונים

כוס סוכר

כפית קמח תפוחי אדה וכפית חומץ

להקציף חלבונים וסוכר לקצף קשה .

לקפל פנימה בזהירות קמח תפוחי אדמה או קורנפלור כשלפ ואת כפית החומץ .

לזלף קצפיות על נייר אפיה ולאפות שיהיו קשות מבחוץ ועדיין לבנות ויפות .לכבות תנור ולהשאיר שיתייבשו בו.

אפשר להוסיף תמציות טעם וצבעי מאכל אם רוצים.

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה