הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 482

עוקבים: 55

החל ממאי 2014

פילטונההה

פילטונה

כשאני מקבלת מוצר לנסותו אני נהנית ליצור משהו חדש לחלוטין.

קבלתי טונה לנסותה ושברתי ראש מה מכינים ממנה.

יום שישי ,צופה בתכנית אוכל במיטתי  והופ קפץ הרעיון.

בתכנית דברו על ההסטוריה של צ’ילי קון קארנה ..

ויש אנשים שלא אוכלים בשר מסיבותיהם הם.

אז יאכלו את התבשיל שלי עם טונה נפלאה .

טונה בגושים גדולים עסיסית ומלאה טעמים,של פילטונה .

התבשיל מוכן בזמן קצר ובסיר אחד ומי שחוזר הביתה רעב ביום קר יוכל להנות ממנו .

יש לדאוג שיהיו בבית שימורי שעועית לבנה במים וטונה נפלאה של פילטונה .

וכך מכינים –

צריך – קופסת טונה בשמן קנולה – פילטונה

קופסת שימורים של שעועית לבנה במים(לא זו עם רוטב העגבניות)

בצל בינוני בקוביות

2 שיני שום חתוכות לאורך ל4 כל אחת.

כף גדושה רסק עגבניות,

חצי כפית פלפל שחור,

פתיתי צ’ילי לפי טעם לחריפות שאוהבים,

כף סוכר חום כהה לאיזון טעמים.

מלח לפי טעם . לטעום כי השימורים מכילים מלח

חצי כפית כמון,

חופן כוסברה קצוצה גס,

כוס מים-200 מיל,

שמן לטיגון  הבצל והשום כף או שתיים.

וכך מכינים –

בסיר קטן מטגנים בשמן את הבצל שיתחיל להשחים.

מוסיפים שום וכמתחיל להפיץ ריח מוסיפים מים ואת רסק העגבניות בוחשים היטב.

מוסיפים את השעועית  על נוזליה והתבלינים ומבשלים כך 10 דקות על אש קטנה.

מוסיפים את הכוסברה ומבשלים עוד 5 דקות.

מוסיפים את הטונה  מסוננת ומפוררת לגושישים לא קטנים (שיורגשו בטעם .)

מבשלים יחד על האש הקטנה ביותר לפחות עוד 6 דקות.

מכבים אש .

מגישים חם עם חמוצים ולחם טרי או חלה .

מי שאוהב טעים לפזר גבינה מגוררת מעל .

ניתן להגיש על טוסט חם ולפזר גבינה מגוררת מעל .

ניתן גם בתוך כריך טוב כמו סלט טונה .

ההנאה מובטחת .

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה