הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 482

עוקבים: 55

החל ממאי 2014

פרוסות שניצל

אצלנו לא זורקים אוכל נקודה.

אני דור שני לניצולי שואה

אבא שלי היה אגרן לא קטן של קופסאות שימורים,כלי עבודה וכלי מטבח שלו – היינו סכינים כי היה קצב.

למדנו שאוכל שלא נאכל כך יאכל אחרת .

אז החומרים השתנו מאז וגם התיבול אבל לטעם טוב אין תחליף והיות שנשארו לי כמה שניצלים עבים וטעימים

ואני נוהגת להשתמש במה שיש בבית אז כל מה שנראה לי קשור וטעים הופך להיות תבשיל.

סבתא שלי קראה לזה – קוסוריקוס . היינו שאריות .

אלו השאריות הכי שוות בעולם ואם נותרו לכם כאלו לכו על זה ותכינו . כדאי לכם אפילו לטגן במיוחד שניצלים כדי להכין.

צריך 5-6 שניצלים עבים במשקל של 700 גרם לערך פרוסים דק לרוחבם  (כל פרוסה כחצי ס”מ)

סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות .

5-6 בצלים ירוקים שלמים חתוכים לקטעים של סנטימטר

3 שיני שום פרוסות דק

3 כפות טריאקי של אוסם בלבד

כף גדושה אבקת מרק פטריות

פלפל שחור גרוס טרי לפי טעם –אצלי אוהבים מודגש אז כחצי כפית

פלפל לבן לפי טעם

כוס מים קרים– 200 מיל

מעט שמן צמחי לטיגון . אני משתמשת בשמן תירס או חמניות

ואיך מכינים?

במחבת גדולה מחממים מעט שמן ומטגנים את הפטריות .

מוסיפים את החלק הלבן של הבצלים הירוקים שחתכנו וממשיכים בטיגון

מוסיפים את המים והתיבול

מוסיפים גם את אבקת המרק שתסמיך את הרוטב

מוסיפים את פרוסות השניצל ומבשלים יחד כ-10 דקות

אם חסרים מים מוסיפים מעט .

צריך להשאר מעט רוטב כמו בתמונה.

מגישים מעל פירה תפוחי אדמה חם או אורז לבן וגם פתיתים יתכנו ויחגגו יחד.

בתיאבון .

 פרוסות שניצל מהממות

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה