הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 482

עוקבים: 55

החל ממאי 2014

פסטה שמנת ופטריות לבלוג

פסטה ואני

אני ופסטה

סיפור אהבה בכל צורה

וכשמדובר בפסטה עם שמנת ופטריות טריות אז הסיפור עוד יותר ממכר

הכנתי לכם באהבה מנה מטורפת בטעמה ובמקום ספגטי בישלתי אטריות ביצים רחבות .כאלו למרק שטעמן נימוח ומשתלב לו ברוטב הגושישי באהבה .

מכינים את הרוטב ורק אז מבשלים את האטריות(2 אריזות) שיהיו רותחות ולא שוטפים אותן אלא מוזגים מיד לצלחת ומעל את הרוטב .

מובטחת מנה קטיפתית שאי אפשר להפסיק לאכול .

קונים שתי אריזות פטריות בודקים מנקים ופורסים לפרוסות עבות .

חותכים גם בצל אחד בינוני לחצאים שאותם פורסים דק.

וגם חותכים  4 בצלים ירוקים בקטעים .

צריך גם מיכל שמנת מתוקה של חצי  ליטר

מלח,פלפל

כף אבקת מרק בצל

ו100 גרם גבינת קשקבל שמגררים והיא נמסה לתוך הרוטב .

לטיגון 50 גרם חמאה.

במחבת ענקית ממיסים 50 גרם חמאה ומטגנים את הבצל הפרוס לשקיפות .

מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן שיזהיבו מעט .

מוסיפים את השמנת והתיבול ומביאים לרתיחה יחד.

מוסיפים את הבצל הירוק לדקות ספורות(3-2)

מוסיפים את הגבינה המגוררת

מיד כשנמסה והתערתה לה ברוטב

מוזגים את האטריות החמות לצלחות ומעל רוטב כמה שאוהבים.

אפשר לגרר עוד גבינה ולפזר פלפל .

אין על התענוג הזה

ובשלבים-

פטריות 5 עם שמנת

פטריות 2פטריות 3 עם בצל ירוקפטריות 1

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה