הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 482

עוקבים: 55

החל ממאי 2014

עוגת שושנים תותים

 

עוגת שושנים תותים לפני אפיה

דרלינג חזר מקניות עם סלסילות של כל מיני טעימים וחביבים עלי

כמה סלסילות של תותים שבסוף היום מחירם ירד הונחו על שולחני כלאחר כבוד.

ודרלינג אומר . מלכתי הנה הם לפקודתך ומן הסתם  בציפיה לקבל משו טעימי.

 יצרתי לו טעימי שלא ישכח ממנו זמן רב.

בצק שמרים  ריחני ורך נלוש לו בכיף והמתין ותפח עד שסיימתי סידורי בית ..

אחרי תפיחה  רודד ומולא במלית הכי מיוחדת שיש …

נסו ולא תתחרטו .

לבצק השמרים  שלי צריך–(הוא מספיק ל-3 עוגות גדולות)

קילו ורבע קמח לערך

50 גרם שמרים טריים בלבד(קובית 50 גרם-וכן יש הבדל בתפיחה ובטעם) מומסים בחצי כוס מים חד פעמית וכפית סוכר.

200 גרם חמאה או מרגרינה/מחמאה

200 גרם סוכר לבן

2 שקיות סוכר וניל

כוס חלב של 200 מיל חמים

2 ביצים גדולות

אם צריך עוד נוזלים מים חמימים יתווספו בשמחה.

 ההכנה-

בסיר גדול מחממים את החמאה/מרגרינה רק עד שתימס ומסירים מהאש

מוסיפים לה את שאר החומרים ולשים לבצק נוח לעבודה אם חסר קמח מוסיפים. משמנים

אותו היטב ומשאירים לתפוח מכוסה היטב בטמפרטורת החדר .

כשהכפיל נפחו חובטים בו ולשים שנית .הלישה מפתחת גלוטן והמאפה תופח נפלא.

לשים כך פעמיים ומתפיחים .

בפעם השלישית חותכים שליש מהבצק  לעוגת שושנים אחת .מרדדים למלבן גדול שעוביו כחצי ס”מ .

מורחים/ממלאים  במלית הרצויה .

המלית הפעם…תותים טריים וגבינה .

המלית הזו מיוחדת במינה . אני אוהבת להשתמש בתותים טריים

הם מגירים עסיס נפלא לתוך הבצק והעוגה רכה וכל כך טעימה שאי אפשר להפסיק לנשנש.

 החומרים-

חצי קילוגרם תותים טריים חתוכים לחצי.לא חובה שיהיו דוגמנים כי ממילא הם יאפו בעוגה.

250 גרם גבינה לבנה  5%– מיכל קטן

מיכל שמנת חמוצה

כף חמאה רכה

אריזת אינסטנט פודינג וניל או בטעם החדש שוקולד לבן

חצי שקיק אבקת אפיה

חלבון ביצה טרוף

בשקית ניילון קטנה מכניסים את חצאי התותים ובוזקים מעל כף מאבקת האינסטנט פודינג

האבקה תדבק לפירות ותספח נוזלים

את שארית  אבקת אינסטנט הפודינג בוחשים לתוך הגבינה ,החמאה והשמנת החמוצה בקערית.

מוסיפים את החלבון הטרוף  ואבקת האפיה ובוחשים יחד לאיחוד.

מורחים את תערובת הגבינה על עלה הבצק שרידדנו ומפזרים את התותים המאובקים באבקת האינסטנט מעל.

מגלגלים לגלילה עבה  ומהודקת היטב.

פורסים פרוסות עבות של כ-5 ס”מ  לערך כל אחת ומניחים בתבנית המשומנת בחמאה על החתך ברווחים של כ3 ס”מ כדי לתת מקום לתפיחה.

מורחים בחלמון שנותר מהביצה טרוף במעט חלב ומתפיחים שוב.

אופים להזהבה ב-180 מעלות כחצי שעה .בודקים ואם צריך עוד ממשיכים אפיה .

לזיגוג העוגה -מכינים סירופ מחצי כוס סוכר ורבע כוס מים .מוסיפים קליפה מחצי לימון .

כשסירופ הסוכר מוכן עוד לפני העוגות.

במברשת מורחים את העוגה החמה בסירופ .

מקררים מעט והכי כיף לאכול פושר עם משקה חם ליד

עסיס התותים ינזל על סנטרכם ותרגישו ילדים…כיףףף.

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה