הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 520

החל ממאי 2014

 לחמניות כוסמין

תבואות - קמח כוסמין מלא אורגני

לפני שנתיים אותגרתי בקמח כוסמין

לא הכרתי ,לא טעמתי ,אבל כהרגלי אתגרים הם הכי הכי עבורי אז הנחתי אצבע בקמח וטעמתי .

טעמו מתקתק והבנתי שהולך להיות לי משהו טעיםםם.

יום שישי קרב לו ודרלינג שואל איזה חלה לקנות.לא לקנות אמרתי והוא שואל מה כבר את מתכננת???

הוא לא ידע שלקחתי סיכון אבל הסיכון היה פשוט עילוי .

ואז לפני זמן קצר קבלתי לנסות קמח כוסמין  מלא של חברת “תבואות” שאני נוהגת לקנות מהם מוצרים נוספים כמו סוכר קנים ועוד.

כוסמין (SPELT) הינו אחד מחמשת מיני הדגן (חיטה, שעורה, שיפון, שיבולת שועל וכוסמין) . זהו סוג של דגן עתיק יומין אשר מוזכר בתנ”ך והוא גדל באירופה מזה כ-300 שנה.

בכוסמין משתמשים כאשר ישנה רגישות לגלוטן  וכן מעולה לחולי סוכרת ,שכן אף על מתיקות דל מאוד בפחמימות.

כדאי להשתמש בעוד קמחים כדי להתפיחו ושהמאפה לא יתפורר.

 נחזור לענייני הלחמניות שלי  כי החלטתי לחזור על הכיף הזה ..

השתתפו איתי בחוויה הנפלאה הזו.

החומרים -

חצי קילו קמח מלא,,

חצי קילו קמח כוסמין,,

רבע קילו קמח לבן

קוביית שמרים טריים (50 גרם)מומסת בכוס מים וכפית סוכר.מניחים לתפוח ולהקציף כמה דקות.

,6 כפות סוכר חום

כף וחצי מלח

חצי כוס שמן חמניות או תירס ועוד חצי כוס למריחה (סה”כ 200 מיל)

,2 ביצים

מים כמה שתופס לבצק נעים לעבודה -תלוי בלחות באויר ,לחות הקמח ועוד בדרך כלל- 2 ספלי תה של מים חמימים ..

למריחה-ביצה טרופה עם כפית שמן

לפיזור – זרעוני חמניה.

אופן ההכנה-

בקערה גדולה מניחים את כל החומרים היבשים ויוצרים בור שלתוכו מוזגים את הרטובים .

לשים בצק נעים לעבודה  ורך.

כשהבצק מכפיל נחו לשים אותו שוב וכך פעמיים.

יוצרים לחמניות שאותן מניחים בתבנית משומנת כדבעי

.מורחים בביצה טרופה ומפזרים גרעיני חמניה

מתפיחים שוב ואופים  שתזהבנה כ-20 דקות בחום של 180 מעלות .בודקים ואם צריך אופים עוד מעט.

מצננים ומגישים עם חמאה,וכל מה שעולה על הדעת .

על הטעם- פשוט אין מה לדבר .

תהנו ..

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה