הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 500

עוקבים: 56

החל ממאי 2014

עוגת היער השחור

עוגת היער השחור פרוסה

יחוד בהתגלמותו .מעט עבודה אבל שווה כל ביס.

הכינותי אותה לערב מיוחד של חגיגה עם חברים ומשפחתי .

הכשהגשתיה פערו פה ואחר כך היה שקט ומצמוצי שפתיים.

אז להלן היער השחור בסגנון לאה – טורט שוקולדי במיוחד וקרם מוקה מיוחד,
דובדבנים שיכורים מעשה ידי, מדובדבנים טריים ששנה שעברה שריתי בוודקה טובה  עם מעט סוכר.
וופלים של לואקר היוו קישוט ומוסף טעם וטפטופי ריבת חלב בטעם שוקולד החדשה והמדהימה של מיה גם .
לטורט -
6 ביצים שלמות
כוס סוכר חד פעמית של שתיה חמה הקטנה
חפיסת אינסטנט פודינג שוקולד
כוס קמח באותה כוס חד פעמית מלמעלה
1 שקיק אבקת אפיה
כפית קפה נמס מומסת בחצי כוס מים
חצי כוס ח.פ שמן תירס או חמניות .
ההכנה-
מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר לקצף סמיך ולבן
מוסיפים את שאר החומרים בעדינות ומקפלים לעיסה אחידה שאותה
מעבירים לתבנית עגולה 28 קפוצית מרופדת נייר אפיה ומשומנת גם בדפנות .
אופים להזהבה בחום של 180 מעלות כ-40 דקות,בודקים עם קיסם ואם יבש מכבים תנור ומוציאים אותה .

מקררים היטב וחוצים לשני חלקים  שווים.

מכינים סירופ חם מכוס מים רותחים ,
5 כפות סוכר דמררה חום בהיר,כפית קפה נמס איזה שיש בבית  ו2 כפות ליקר דובדבנים וישניאק.
משקים בחצי מכמות הסירופ את החלק האחד שהותרנו בתבנית .

לקרם -

2 מיכלי שמנת מתוקה -500 מיל
300 מיל חלב 3% שומן
חפיסה אינסטנט פודינג שוקולד
חפיסה אינסטנט פודינג קפה

מקציפים הכל יחד לקרם יציב.

למלית – דובדבנים ששרו בליקר
לי היתה צנצנת ביתית אבל תחליף ניתן לקנות צנצנת דובדבנים חמוצים מגולענים לסנן ולשרות יום אחד בליקר או קוניאק או להרתיח דובדבנים יבשים בסירופ ולהוסיף ליקר .

ההרכבה-
מנטפים כמה כפות גם מהליקר על העוגה בתחתית התבנית שאותה הרטבנו בסירופ ,מסדרים את הדובדבנים מעל.
מורחים חצי מכמות הקרם מעל ומכסים בעוגה שנותרה
שוב מנטפים מעל סירופ ומליקר הדובדבנים שבתוכו הם שרו .
מורחים את הקרם הנותר על העוגה הרוויה .
במזלג הגשה בן שתי שיניים מקשטים בפסי שתי וערב ואם אין אז עושים זאת עם סכין.
מקשטים בחפיסת וופלים לואקר קטנה מסביב ומנטפים ריבת חלב בטעם שוקולד של מיה בעדינות עם מזלג .

וכעת למקפיא לשעתיים לפחות  להתייצבות .

עוגה יוצאת דופן למי שאוהבים באמת .
מובטחת הצלחה ותענוג.

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה