הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

סלט אבוקדו מהמם

בתקופה שיש אבוקדו הוא חי אצלי במלכותיות

מתוק,מלוח טעים הוא תמיד

ערב קר

מהעבודה הביתה בפקקים האחרונים סיוט להגיע

אתה מת להכנס הביתה לנוח

לטעום משהו בלי הרבה עיסוקים ולשבת

באה מנוחה ליגע לא???

אז צמד אבוקדו יפים וגדולים

ביצים ועוד עשו לנו את הערב

עם לחם קלוי .לחם מחמצת שקניתי בללוש הטעימה –כזה עם אגוזים …

בקערה שלי האהובה נתחך לו סלט טעים כל כך

חתכתי לתוכו 2 אבוקדו בשלים וגדולים חתוכים לקוביות ביס

חצי בצל אדום קטן בקוביות

חצי חבילה כוסברה קצוצה גס

מיץ מלימון קטן

4 ביצים קטנות קשות קלופות  וחתוכות לקוביות

חצי כפית פלפל שחור

2 כפות שמן צמחי

מלח

כף גדושה מיונז טוב.

מערבבים בזהירות שהכל יהיה הומוגני  ומתובל .טועמים ואם צריך מתקנים תיבול

ניתן להוסיף צ’ילי מתוק  או חריף למי שאוהב.

מעבירים לשולחן עם לחם קלוי ותה

מתענגים .

אפשר להחליף כוסברה בפטרוזיליה .

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה