הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 539

החל ממאי 2014

 

 

 

 

מוס גבינה דובדבנים ופיסטוק חתוך לבלוג

 

מוס גבינה ודובדבנים ופיסטוק לבלוג

מוס גבינה דובדבנים ופיסטוק חתוכה לבלוג

כשאני מארחת אני דואגת לקינוח ראשון

אני אוהבת עוגות קרות וקלילות אחרי ארוחה כבדה והן צריכות להתייצב במקרר .

את דובדבני האמראנה קניתי במקריות כירדתי לאחת מחנויות התבלינים בהן אני קונה כדי לקנות פרג טרי…

אז קניתי פרג אבל לא ויתרתי על הדובדבנים והתכנית השתנתה לי .

אני נוהגת להשתמש גם במוצרים מקלים מלאי טעמים שאחד מהם הוא מעדנים .כן כן מעדני ילדים .

מה אני לא ילדה?

אז בסופר של רמי לוי מצאתי מעדנים בטעם פיסטוק שיובאו מצרפת  יש גם מאותה סדרה בטעם קרמל ווניל.

טעמם  של אלו בטעם הפיסטוק נוטה יותר לשקדים ועדין  מאוד והחלטתי לשלב אותם בעוגה שלי . כמו כן יולו לבן שהוא משאת נפשי בא לעזרתי בנוסף .

האמת עוגה כזו נדירה מזמן לא היתה לי ולמרות שלוקח זמן להכינה ההכנה אינה קשה רק ההמתנה והיא שווה.

יש בה שלבים בעוגה שלי וצריך להתחיל יום מראש בהשריית  200 גרם מהדובדבנים מכוסים במים כשעתיים ,

ואחר כך מביאים אותם לרתיחה עם הנוזל ל-10 דקות .נוצרים דובדבנים לחים בתוך סירופ טעים וסמיך

שהוספתי לו כף ליקר דובדבנים  והשארתי לקרור במקרר.

לעוגה שלנו צריך  תבנית 28 מתפרקת ועמוקה

–לשכבה ראשונה מסדרים

שרוול פתי בר שוקולד או ביסקוטים טבולים בחלב עם כף ליקר דובדבנים .

למוס צריך –

750 גרם גבינה 5% של טרה

2 שמנת חמוצה

1 שמנת מתוקה

1 שקיק ג’לטין מומסת במעט מים רותחים

10 כפות אינסטנט פודינג וניל

2/3 מכמות הדובדבנים מסוננים וחתוכים לקוביות לא קטנות (כל דובדבן ל-4)

מקציפים הכל יחד חוץ מהדובדבנים שאותם בוחשים בעדינות בתערובת שהופכת לורודה

מניחים הכל מעל הביסקויטים ומקררים להתייצבות .

מוס גבינה ודובדבנים בקערה

למוס פיסטוק

3 גביעי מעדן פיסטוק (צבעו ירקרק)– סה”כ 350 מיל (אפשר טעם אחר )

מיכל אחד שמנת מתוקה

אריזה אחת אינסטנט פודינג וניל

מקציפים הכל יחד ומעבירים מעל שכבת מוס הדובדבנים מקררים היטב לילה במקרר מכוסה היטב .

למחרת לוקחים 2 גביעי יולו לבן ועם כפית מורחים בעדינות על העווגה

מקשטים בדובדבנים שהשארנו, בסירופ שלהם ובעלי נענע טריה.

מגישים קר ומתענגים על כל ביס .

מוס גבינה דובדבנים ופיסטוק בצלחת 2

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה