הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 497

עוקבים: 55

החל ממאי 2014

קרוטוני לחם מלא וקצח למרק

לחם בביתנו נחשב לעילוי

לא זורקים לחם

מצנימים מכינים מטעמים ממנו והמון פעמים כשיש מיותר העופות שלנו נהנים ממנו אנחנו מגדלים בחצר תרנגולות וברווזים שפשוט מאוהבים בלחם .

כשיש לנו לחם איכותי מקמח מלא הוא לעולם לא ישאר יתום.

אני מכינה ממנו קרוטונים ללוות מרק טוב או סלט מיוחד וגם קרוטונים גדולים יותר ללוות פטה כבד וממרחים.

והפעם נותר לי לחם שלם מקמח מלא פרוס ומיותם

ומי זורק טעימי כזה מי?

מכינים שקית ניילון גדולה

חותכים לקוביות בגודל רצוי

מעבירים לשקית הניילון ששומרת לנו על מטבח נקי ומאושר

לתוך השקית מכניסים גם תיבול שאוהבים כמו גבישי שום,פפריקה,כמון ,קצח,שומשום וכל מה שליבכם חפץ בו

ממליחים מעט .

סוגרים שקית ומנערים שהתיבול יגיע לכל פינה

פותחים את השקית ומנטפים פנימה שמן צמחי – לא שמן זית כי הוא מתעפש מהר .

אני משתמשת בשמן סויה או חמניות .

סוגרים שוב את השקית ומנערים כך שכל הקוביות מתכבדות במנת שמן .

מכינים תבנית תנור גדולה מצופה בנייר אפיה ומעבירים את תכולת השקית לשם.

אופים ב-180 מעלות עד שכל הקוביות יזהיבו מדי פעם לבחוש בעדינות לא לפורר את הקוביות.

התהליך יכול לקחת כחצי שעה .

מכבים תנור ומשאירים את הקרוטונים בו .הם יתייבשו היטב וישמרו לנו מצויין בקופסה סגורה כשבועיים .

טעים בכל מצב אפילו כנשנוש עם מטבל אם חותכים לאצבעות.

הכמות היא ללחם שלם וניתן גם חלה שנפרסה והתייתמה.

תתענגו על זה

באחריות

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה